Ikea sælger grund ved Kalvebod Brygge. Foto: Savills Danmark.
Ikea sælger grund ved Kalvebod Brygge. Foto: Savills Danmark.

Et grundstykke på knap 8.700 kvadratmeter, der oprindeligt skulle udgøre en del af Ikeas nye cityvarehus, er netop solgt.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Savills Danmark, der har formidlet handlen, som beløber sig til et trecifret millionbeløb.

Grundstykket på Carsten Niebuhrs Gade 17 ved Dybbølsbro grænser op ad Ikeas netop nyåbnede cityvarehus.

Med en byggeret på 15.950 kvadratmeter er der mulighed for flere potentielle udviklingsmuligheder. Ikea står bag salget af grundstykket. Køber endnu ikke kan offentliggøres, skriver Savills. Ifølge Estate Media er der tale om hotelkongen Niels Fennet, som i øvrigt er aktuel med et andet hotelprojekt, som dog har mødt alvorlige udfordringer.

LÆS OGSÅ: NY IKEA VED DYBBØLSBRO DÆKKES AF SOLCELLER

– Grundstykket er en af Københavns sidste centrale byggegrunde, og vi har stor tiltro til, at det færdige projekt vil konsolidere og intensivere den allerede igangværende udvikling af nærområdet med henblik på at tiltrække endnu flere mennesker, udtaler Mikkel Andersen, der er partner i Savills.

– Når vi som rådgivere kan være med til at levere værdi og bidrage positivt til udviklingen af vores omgivelser, mener jeg, at vi er lykkedes godt, og det illustrerer denne case netop. Tak til parterne for den vellykkede proces og samarbejdet.

I marts 2016 annoncerede Ikea, at de ønskede at bygge et varehus på 37.000 kvadratmeter ved Dybbølsbro, men hen over årene skrumpede projektet. Det nye varehus åbnede den 16. august og omfatter 19.000 kvadratmeter.

Opdatering den 24. august klokken 10.36: Artiklen er opdateret med oplysninger om navnet på køberen.