Det nye rådhus i Vordingborg med navnet Borgernes Hus. Visualisering: PLH Arkitekter.
Det nye rådhus i Vordingborg med navnet Borgernes Hus. Visualisering: PLH Arkitekter.

Det bliver højst sandsynligt i første halvår af 2025, at Borgernes Hus på Valdemarstorvet i Vordingborg bliver meldt klar til brug.

Sådan lyder en ny vurdering fra Rambøll, som er Vordingborg Kommunes byggeledelse på opførelsen af det nye rådhus.

Direktør i Vordingborg Kommune Mads Young Christensen oplyser i en pressemeddelelse, at forsinkelsen skyldes uenigheder mellem kommunen og G.V.L. Enterprise, der står for byggeriet i hovedentreprise. Derudover ønsker han ikke at uddybe årsagerne til forsinkelserne yderligere.

– Så længe byggesagen pågår har vi fokus på at have en tæt dialog med vores rådgivere om fremdriften i projektet. Men vi havde forventet, at vi på nuværende tidspunkt skulle i gang med at pakke flyttekasserne, så det er mildest talt super ærgerligt for vores medarbejdere, borgere og foreninger, at vi endnu en gang må udskyde indflytningen, siger Mads Young Christensen.

– Vi ser dog fortsat meget frem til at kunne samle mange af vores medarbejdere i ét hus og opnå et bedre arbejdsmiljø, en bedre borgerbetjening, et lavere energiforbrug og en bedre udnyttelse af vores kvadratmetre i de kommunale bygninger. Vi ser også frem til, at vi forhåbentlig meget snart kan melde en mere præcis dato ud for overtagelsen og indflytningen i huset.

Fra det tidspunkt at Vordingborg Kommune overtager nøglerne til det nye rådhus – Borgernes Hus, vil der gå noget tid, før selve indflytningen påbegyndes. Det skyldes, at der efter entreprenørens aflevering af huset skal udføres en række opgaver, for eksempel sammenbygning til det nuværende Job- og Borgerservice, samkøring af ventilation, opsætning af servere og AV-udstyr og indretning mm.

Det nye rådhus – Borgernes Hus skal rumme knap 400 medarbejdere fra Vordingborg Kommune, som i dag sidder spredt på flere forskellige lokationer rundt i kommunen. Udover at samle flere borgernære funktioner under samme tag arbejdes der også løbende på at give plads til, at kommunens foreninger kan benytte flere af husets faciliteter.

Kommunen afsatte i sin tid 75 millioner kroner til byggeriet af Borgernes Hus, der forventes at omfatte cirka 4.200 kvadratmeter.

Projektet er tegnet af PLH Arkitekter har i samarbejde med Artelia, og landskabet står ETN Arkitekter for.

Vordingborg Kommune har i øvrigt indgået aftale med en ejendomsudvikler om den nuværende rådhusgrund.