Boligselskabet Sydsjælland vil renovere boligerne i Strandgården i Vordingborg. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.
Boligselskabet Sydsjælland vil renovere boligerne i Strandgården i Vordingborg. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune godkendte i december 2020 en ansøgning fra Boligselskabet Sydsjælland (tidligere Domea Vordingborg) i form af et såkaldt Skema A for renoveringen af boligafdelingen i Strandgården i Vordingborg. På det seneste kommunalbestyrelsesmøde skulle politikerne igen tage stilling til økonomien i projektet.

– Det tidligere Domea har haft et Skema A inde, som vi har godkendt. De har nu et Skema B på vej, så de kan komme i gang med at bygge. Det er desværre blevet noget dyrere, sagde borgmester i Vordingborg Kommune, Mikael Smed (S), da politikerne på et møde i kommunalbestyrelsen den 23. november atter godkendte økonomien i projektet.

Der blev afholdt licitation i juli 2020, og der kom bud fra seks forskellige entreprenører. Boligselskabet har indgået betinget kontrakt med den billigst bydende entreprenør. Licitationsresultatet betyder dog, at regningen for renoveringen stiger fra godt 28 millioner kroner til over 40 millioner kroner.

Strandgården ligger på Havnevej 1-11 og Strandgade 2-20 i Vordingborg. Projektets formål er at fremtidssikre afdelingen ved en renovering og sammenlægning af 12 et-værelses almene boliger på mellem 35-42 kvadratmeter til otte. to-tre-værelses boliger på mellem 51-71 kvadratmeter.

Afdelingens tagboliger skal desuden have en overhaling med bedre stue/køkken opholdsrum, nye køkkener, separat soveværelse og større baderum. Udover en sammenlægning af tagboliger omfatter projektet en modernisering af klimaskærmen, hvor det samlede tag samt facader og vinduer bliver energirenoveret. I projektet indgår dertil en nyindretning af de fælles friarealer.

Med den oprindeligt økonomi vil beboernes huslejer stige med 11,3 procent, men i stedet kommer huslejerne nu til at stige med 21,7 procent. Beboerne har på et ekstraordinært afdelingsmøde i oktober 2022 stemt ja til projektet.