Ny plan for stort stadion i træ i Hillerød

Ny plan for Stadionkvarteret i Favrholm i Hillerød giver mulighed for at bygge et stadion i træ med plads til 10.000 tilskuere.

Inden længe forventes et dispositionsforslag for Stadionkvarteret i Favrholm i Hillerød at blive sendt i otte ugers offentlig høring.

Bag planen står Udviklingsselskabet Stadionkvarteret Favrholm, der er ejet af Propeco.

Selskabet har fået udarbejdet planen for det 95 hektar store udviklingsområde i samarbejde med Hillerød Kommunes forvaltning samt AI Arkitekter & Ingeniører, Gehl Architects, Elkiær + Ebbeskov Arkitekter, Masu Planning, PLH Arkitekter og Niras.

I samarbejde med FC Nordsjælland skal udviklingsselskabet efter planen bygge et nyt stadion i området. Tidligere har det været fremme, at der har været et ønske om et større stadion end oprindeligt planlagt.

Med dispositionsforslaget imødekommes ønsket. Der bliver nemlig mulighed for at bygge et nyt stadion i træ med kapacitet til 10.000 tilskuere, hvilket er 2.000 flere tilskuere end oprindeligt planlagt. Og det er der en grund til, oplyser Peter Sinclair, som er underdirektør i Propreco, til SN.dk.

“Det ønskes, at stadion har den rette tilskuerkapacitet til at kunne tiltrække store sportsevents til Hillerød og at størrelse og tilskuerkapacitet er passende for en professionel fodboldklub”, skriver Peter Sinclair i en mail til avisen.

Læs også: Ny plan for 4.000 boliger i Favrholm i Hillerød

Det kommende stadion vil blive opført med med træ som gennemgående materiale, men der vil også blive brugt beton, stål og glas, skriver SN.dk.

Arenaen får tribuner hele vejen rundt om banen. Tribunen vil være asymmetrisk og bygge sig op mod hjemmebaneafsnittet. Designet skal forstærke lyden af jubel fra supporterne mod banen, fremgår det af planen.

Bag hjemmebaneafsnittet er fanzone placeret med sportsbarer og fanshop nederst for øverst at have en skybar med udsigt ind over udebaneafsnittet mod Frederiksborg slot i horisonten, fremgår det videre.

Hotel, kontorer og boliger

Nordvest for stadion etableres et område med mulighed for det kommende hotel samt kontorer og klinikker. I alt er der i dispositionsforslaget angivet 30.000 kvadratmeter bebyggelse i det område. Med den nye plan bliver der blandt andet mulighed for et bygge et hotel på 15.000 kvadratmeter.

I første etape af Stadionkvarteret skal der desuden bygges 42.500 kvadratmeter boliger fordelt på boligklynger med tre storparceller med en blanding af etageboliger og byhuse, skriver SN.dk.

Ifølge SN.dk bliver Stadionkvarteret efter planen udbudt til salg i andet halvår af 2024. Udviklingsselskabet Stadionkvarteret Favrholm har forkøbsret, men alle har mulighed for at byde ind på projektet med både stadion, fodboldakademi og boliger.