Ladestandere til elbiler. Foto: OK.
Ladestandere til elbiler. Foto: OK.

Inden udgangen af 2024 idriftsætter OK 32 nye ladepunkter rundt omkring i Hillerød Kommune. Der er tale om 28 AC-ladepunkter og fire DC-ladepunkter, skriver energiselskabet i en pressemeddelelse.

I forbindelse med udbuddet har i alt fire ladeoperatører vundet delkontrakter i kommunen. Det vil sige, at OK er én ud af flere vindende ladeoperatører. De øvrige er Norlys, Clever og PowerGo BV.

– Vi har et stort ønske om at fremme grøn transport og forbedre den offentlige ladeinfrastruktur i Danmark. Derfor er vi glade for samarbejdet med Hillerød Kommune, som skal bidrage til at give kommunens borgere og de besøgende nem adgang til opladning i det offentlige rum, udtaler OK’s markedsdirektør, Kenneth Risborg Korsgaard.

LÆS OGSÅ: VINDER UDBUD OM NYE LADEPUNKTER I 15 KOMMUNER

Aftalen mellem OK og Hillerød Kommune omfatter diverse offentlige pladser, herunder Fritids- og Ungdomsklubben 12’eren, Børnehuset Firkløveren, Hillerød Vest Skolen, Hanebjerg Skole, Børnehuset Elva, Hillerød Rådhus, Biblioteket og Kulturaksen/Frivilligcenteret.

De nye ladestandere skal i henhold til kontrakten mellem kommunen og energiselskabet stå klar til brug senest den 1. oktober 2024.

Fakta om de nye ladestandere

Aftalen er en såkaldt koncessionsaftale, det vil sige de fire ladeoperatører opsætter og driver ladestanderne på de offentlige pladser i Hillerød Kommune.

OK’s aftale med Hillerød Kommune omfatter 16 ladestandere, som hver især har to udtag svarende til i alt 32 ladepunkter.

OK idriftsætter 2 hurtigladere, som kan lade med 75 kilowatt, og de resterende 14 ladestandere kan lade med en effekt på 11 kilowatt.

Kilde: OK.