Omdannelse af maskinfabrik til boliger er godkendt

Et erhvervsområde med blandt andet den tidligere Johs. Randløvs Maskinfabrik ved Vroldvej i Skanderborg skal omdannes til boligområde med nye lejligheder.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I marts 2019 modtog Skanderborg Kommune en anmodning fra Nodo Arkitekter og Novus Tegnestue på vegne HFE Ejendomme, der ejes af Steen Fredborg og Torben Hein, om igangsætning af en ny lokalplan for for ejendommene, Vroldvej 41-43 og Vroldvej 47-49B.

Godt fire år skulle der gå, men nu er en lokalplan for området ved Vroldvej, hvor blandt andet Johs. Randløvs Maskinfabrik lå, endeligt vedtaget. Det skete på et byrådsmøde inden sommerferien.

Ifølge formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget, Claus Leick (SF), skyldes den langstrakte proces blandt andet, at der har været en del forhold omkring eksempelvis parkering og mulige indkigsgener, som man har skullet tage hånd om.

Lokalplanen blev da også vedtaget med ændringer, der eksempelvis betyder, at altaner skal udføres med lukket værn på sider orienteret mod Vroldvej. Ud mod Birkevej bliver der slet ikke mulighed for altaner.

LÆS OGSÅ: PLAN OM 190 BOLIGER MIDT I SKANDERBORG

Når vi fortætter så meget, så skal vi selvfølgelig også gøre det i respekt for mennesker, der bor de steder i forvejen, sagde han på byrådsmødet den 21. juni.

– Der kommer noget, der ser anderledes ud, men har man en aflukket have, så skal man jo ikke lige pludselig have mulighed for, at der kan sidde nogen oppe i ti meters højde og kigge lige ned på, hvor man ligger og tager solbad eller griller, lød det fra udvalgsformanden.

Lokalplanen var i høring i begyndelsen af året, og den skal give mulighed for, at der kan bygges 120 lejligheder fordelt på byggeri i tre og fem etager.

Tidligere har kommunen oplyst, at de kommende boliger vil blive opført som kæde- eller byhuslignede bebyggelse. Desuden har kommunen oplyst, at der bliver tale om lejeboliger.