København får til sommer et nyt boligkompleks på 11.500 kvadratmeter fordelt på seks etager i Sydhavnen. Her vil 333 nye mikroboliger i Mylo Living stå klar til indflytning fra juli 2024.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra SF Management, som skal stå for driften af boligkomplekset.

De kommende lejelejligheder på 31-40 kvadratmeter vil være af både den møblerede og den umøblerede slags. Målgruppen er især nyuddannede og unge voksne fra 25-35 år, herunder både danskere såvel som internationale tilflyttere.

Læs også: Projekt med små boliger ved DR Byen er godkendt

Bygningen vil ud over mindre lejligheder byde på store fællesarealer, herunder flere arbejds- og studieområder, 13 fælleskøkkener og en tagterrasse på 1.500 kvadratmeter.

– Vores grundtanke med Mylo er ikke bare at tilbyde lejeboliger, men moderne faciliteter, der løser beboernes behov og samtidig opfordrer til, at man kommer hinanden ved, udtaler Natascha Ernstpris, Communications Manager i SF Management.

Mangel på små boliger i København

Den såkaldte 95 kvadratmeter-regel er blevet beskyldt for at have skabt stor mangel på små boliger i København, og SF Management vurderer da også, at behovet for mikroboligkomplekser vokser støt i København.

Den ene årsag er, at hovedstaden oplever et boom i internationale tilflyttere i takt med et stigende behov for udenlandsk arbejdskraft.

– Analyserne viser, at udenlandske tilflyttere i arbejde strømmer til København. I 2018 var der omkring 127.000 udlændinge i byen, og det tal forventes at være vokset til knap 160.000, når 2024 er ovre, siger Natascha Ernstpris med reference til Københavns Kommunes Statistikbank.

Læs også: Revet væk: 247 nye ungdomsboliger på Sluseholmen udlejet på godt tre måneder

Den anden årsag er, at boligkomplekser med sociale arrangementer og moderne faciliteter kan være med til at bekæmpe den udbredte ensomhed blandt unge voksne, lyder det.

NPV har udviklet projektet, som i øvrigt omfatter 17 hotellejligheder samt læsesal, fælleskøkken og en café.

I september 2022 solgte den danske udvikler projektet til en ejendomsfond under Deutsche Finance International (DFI), der har SF Management som dansk samarbejdspartner.

Tegnestuen Vandkunsten er arkitekt på projektet, og ABC Rådgivende Ingeniører er teknisk rådgiver, mens JCN Bolig er totalentreprenør. Projektet certificeres til DGNB Guld.