Peter Stensgaard Mørch er kommende administrerende direktør i PensionDanmark. Foto: PR.
Peter Stensgaard Mørch er kommende administrerende direktør i PensionDanmark. Foto: PR.

PensionDanmarks bestyrelse har ansat Peter Stensgaard Mørch, som indtræder i selskabets direktion 15. august 2023. Peter Stensgaard Mørch har siden 2019 været departementschef i Finansministeriet og har tidligere haft andre toplederjobs i den offentlige sektor som administrerende direktør for økonomiforvaltningen i Københavns Kommune og departementschef i Beskæftigelsesministeriet. Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

– Vi er glade for at kunne præsentere Peter Stensgaard Mørch som den fremtidige frontfigur i PensionDanmark. Han kommer med en unik erfaring fra ledelsen af væsentlige samfundsinstitutioner på tværs af økonomi, finans, arbejdsmarked og velfærd, udtaler bestyrelsesformand og administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen.

Ved sin tiltræden får Peter Stensgaard Mørch titel af viceadministrerende direktør. Det første år vil hans fokus være koncentreret om den daglige driftsmodel i PensionDanmark blandt andet ved at indgå i centrale komiteer internt i selskabet.

LÆS OGSÅ: PENSIONDANMARK KØBER EJENDOMME I MILLIARDHANDEL

Det suppleres med intensiv uddannelse inden for områder, der er vigtige for PensionDanmarks forretningsmodel. Begge fokusområder i overensstemmelse med fit and proper-lovgivningen. Når Torben Möger Pedersen, som annonceret fratræder den 1. oktober 2023, vil investeringsdirektør Claus Stampe indtræde som administrerende direktør.

– Vi har fundet den helt rette model, hvor Peter Stensgaard Mørch får tid til at få bred indsigt i PensionDanmark, samtidig med, at driften er i trygge hænder hos Claus Stampe sammen med den øvrige direktørgruppe. Claus Stampe har 20 års erfaring fra direktørgruppen og har været i den finansielle sektor, siden før PensionDanmark blev til, konstaterer Lars Sandahl Sørensen.

Peter Stensgaard Mørch udtaler i pressemeddelelsen, at han ser frem til sin nye rolle.

– PensionDanmark er en institution i den danske pensionsbranche, som hviler på et solidt fundament af innovation, bæredygtighed, effektivitet og partnerskaber. Jeg glæder mig til at få ny indsigt og nye udfordringer, og jeg glæder mig til at bringe mine erfaringer fra den offentlige sektor i spil i en virksomhed med så store kontaktflader mod samfundet, siger Peter Stensgaard Mørch.

PensionDanmarks fremtidige ledelse

 • Peter Stensgaard Mørch indtræder 15. august 2023 i PensionDanmarks direktion med titel af viceadministrerende direktør.
 • Efter sin tiltræden indleder han et intensivt forløb med henblik på at overtage posten som administrerende direktør efter et år.
 • Torben Möger Pedersen fratræder som administrerende direktør i PensionDanmark 1. oktober 2023. Herefter indtræder investeringsdirektør Claus Stampe som administrerende direktør.

Om Peter Stensgaard Mørch

 • Peter Stensgaard Mørch er født i 1975 i Odense, opvokset i Viborg og uddannet cand.scient.pol. i 2003 fra Aarhus Universitet.
 • Frem til 2007 arbejdede han som fuldmægtig, special- og chefkonsulent i Statsministeriet, Finansministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Miljøministeriet.
 • 2007-2009: Kontorchef i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.
 • 2009-2010: Kontorchef i Finansministeriet.
 • 2010-2013: Afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet.
 • 2013-2016: Departementschef i Beskæftigelsesministeriet.2016-2019: Administrerende direktør i Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune.
  2019-2023: Departementschef i Finansministeriet.
  Peter Stensgaard Mørch er gift med Britt Bergstedt, som er borgercenterchef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, har tre børn og er bosat på Amager.