Politikere vil afvise boligprojekt på planteskolegrund i Helsinge

Innovater står bag projekt med rækkehuse og lejligheder på planteskolegrund ved Kildevej og Frederiksborgvej i Helsinge. Der er ikke udsigt til politisk opbakning.

Innovater har i samarbejde med Sweco Architects udviklet et projekt med rækkehuse og lejligheder på en 19.480 kvadratmeter stor grund ved Kildevej og Frederiksborgvej, hvor Barkholt Planteskole tidligere lå. Ifølge SN.dk er der dog ikke flertal for projektet i Planudvalget i Gribskov Kommune.

– Jeg har lyttet og efter forhøringen og de høringssvar, der er kommet, vil jeg anbefale at vi ikke kører videre med det projekt, der ligger, siger formand for Planudvalget, Bo Jul Nielsen (R) ifølge SN.dk til Frederiksborg Amts Avis.

Der er kommet 37 høringssvar, og de går blandt andet på, at der “bygges for tæt og for højt”, samt at “området ligger inden for skovbyggelinjen”.

Desuden er flere høringssvar kritiske over for en plan om at etablere en energistation til opladning af el- og brintbiler på den modsatte side af krydset Kildevej. Det er selskabet VS Energy, der står bag det projekt.

Boligprojektet omfatter i alt 6.450 kvadratmeter bebyggelse i form af 18 rækkehuse i et-to plan på den nordlige del af grunden, der ligger i forlængelse af et eksisterende villakvarter, og 66 lejligheder i bebyggelser i tre-fire etager på den sydlige del af grunden. I det skitserede projekt er boligerne mellem 65 og 110 kvadratmeter store.