Projekt med 143 boliger i Hasselager er godkendt

Lokalplanen for 143 nye boliger ved Lemmingvej i Hasselager er godkendt. Innovater, Luplau & Poulsen Arkitekter og Alboa står bag projektet.

Politikerne i byrådet i Aarhus Kommune har godkendt en ny lokalplan for 143 nye boliger i form af punkthuse og rækkehuse i et-tre etager på et 75.000 kvadratmeter stort areal øst for Lemmingvej i Hasselager.

Der var ellers en del skepsis at spore i byrådet, da byrådet i april 2023 sendte lokalplanen i offentlig høring.

I forbindelse med den proces er der dog blevet foretaget en række ændringer.

Blandt andet kommer der almene boliger i rækkehuse, hvilket har været et stort ønske fra Boligforeningen Alboa og Aarhus Kommune, “da der er en del almene boliger i etagebyggeri under opførelse i nærområdet allerede, og rækkehuse bidrager med en anden og eftertragtet boligtypologi”, som det formuleres i et notat fra kommunen.

– Der er kommet lidt almene boliger med i planen, og det er da i hvert fald positivt. Vi tiltræder indstillingen med bekymring for de uløste problemer med støj og med tilgængelighed for mennesker med handicap, lød det fra Solveig Munk (EL) på byrådsmødet den 8. marts, hvor lokalplanen blev godkendt.

Innovater vil bygge boliger mellem Lemmingvej og jernbanen i Hasselager. Illustrationsplan fra lokalplanen / Aarhus Kommune.
Innovater vil bygge boliger mellem Lemmingvej og jernbanen i Hasselager. Illustrationsplan fra lokalplanen / Aarhus Kommune.

Mod nord og nordvest vil bebyggelsen dog blive omkranset af støjvolde, og længst mod sydøst etableres et fælleshus.

Det er udviklingsselskabet Innovater, som i samarbejde med Luplau & Poulsen Arkitekter står bag projektet.

Projektet rummer boliger til både seniorer, handicappede og børnefamilier. I alt vil der blive etableret 36 almene boliger.

En del af de almene boliger etableres som otte rækkehuse i to etager, mens de øvrige indrettes som lejligheder i to af de kommende punkthuse.