Claus Valentin Hemmingsen, bestyrelsesformand, Rambøll Gruppen. Foto: PR.
Claus Valentin Hemmingsen, bestyrelsesformand, Rambøll Gruppen. Foto: PR.

Claus Valentin Hemmingsen, tidligere viceadministrerende direktør for A.P. Møller – Mærsk og topchef for energidivisionen, er ny bestyrelsesformand for Rambøll Gruppen, hvor han har været næstformand gennem det sidste år.

Helle Østergaard Kristiansen, administrerende direktør for det internationale energihandelshus Danske Commodities, træder samtidig ind som næstformand i Rambølls bestyrelse.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

– Som global rådgivningsvirksomhed inden for bæredygtighed og grøn omstilling står Rambøll over for en stor og vigtig opgave med at bidrage til at skabe en mere bæredygtig verden. Jeg ser meget frem til arbejdet med at understøtte Rambøll i at eksekvere på strategien og dette vigtige arbejde i et tæt og åbent samarbejde med ledelsen, Rambøll Fonden og den øvrige bestyrelse, udtaler Claus Valentin Hemmingsen.

Læs også: Rambøll med rekordhøj omsætning i 2023

Formand for Rambøll Fonden, Robert Arpe, byder Claus Valentin Hemmingsen velkommen.

– Claus har et internationalt udsyn, dybdegående forretningsforståelse og er en stærk leder for den videre strategiske udvikling af Rambøll Gruppen som en global rollemodel og partner for bæredygtig forandring, udtaler han.

– Jeg vil samtidig sige mange tak til Jeff Gravenhorst for hans 13 år som medlem af Rambølls bestyrelse, de sidste ni som formand. Gennem Jeffs tid som formand er Rambøll fordoblet i størrelse og er for alvor blevet en global virksomhed, der i dag henter 75 procent af sin omsætning uden for Danmark.

Om Claus Valentin Hemmingsen

Claus Valentin Hemmingsen har arbejdet for A.P. Møller – Mærsk i næsten fire årtier frem til 2019, hvor han har haft flere forskellige topstillinger.

Han var blandt andet administrerende direktør for Maersk Drilling fra 2005 til 2016 og var med til at bygge selskabet op til at blive en af de tungeste spillere i industrien. I 2007 blev han en del af direktionen, fra 2016 med titel af viceadministrerende direktør for A.P. Møller – Maersk samt chef for energidivisionen.

Claus Valentin Hemmingsen afsluttede sin succesfulde karriere i A.P. Møller – Mærsk i 2019 og har siden været professionelt bestyrelsesmedlem.

Ud over Rambøll Gruppen er han bestyrelsesformand for DFDS, HusCompagniet og det geotermiske selskab Innargi og bestyrelsesmedlem i en række andre virksomheder blandt andet A.P. Møller Holding, Noble Corporation og Global Maritime Forum.

Om Helle Østergaard Kristiansen

Helle Østergaard Kristiansen har været med til at forme Danske Commodities og vækste organisationen fra 30 til mere end 500 medarbejdere i dag.

Hun har tidligere været CRO og CFO, før hun blev administrerende direktør i 2019. Hun er tre gange blevet kåret som en af de 50 mest indflydelsesrige forretningskvinder i verden af Fortune Magazine.

Hun er derudover medlem af bestyrelsen for DSV, softwareudvikleren Systematic og ARoS kunstmuseum.

Bestyrelsen for Rambøll Gruppen består af følgende:

  • Claus Valentin Hemmingsen (formand)
  • Helle Østergaard Kristiansen (næstformand)
  • Alun Griffiths
  • Lieve Declercq
  • Anne Broeng
  • Thomas Gregers Honore
  • Michael Uhrlund Staunstrup (medarbejdervalgt)
  • Helene Bekker (medarbejdervalgt)
  • Joan Hee Roldsgaard (medarbejdervalgt)

Om Rambøll

Rambøll er en global arkitekt-, ingeniør- og rådgivningsvirksomhed, som blev grundlagt i Danmark i 1945 og er ejet af Rambøll Fonden. Rambølls mere end 18.000 medarbejdere skaber bæredygtige løsninger inden for byggeri, transport, vand, miljø, arkitektur og landskab, energi samt managementrådgivning.

Kilde: Rambøll.