Nyt erhvervsområde i Trekroner i Roskilde på tegnebrættet. Illustration fra lokalplanforslaget.
Nyt erhvervsområde i Trekroner i Roskilde på tegnebrættet. Illustration fra lokalplanforslaget.

I sommeren 2023 besluttede politikerne i byrådet i Roskilde at sende en ny lokalplan for et erhvervsområde ved Trekroner Centervej og Trekroner Allé i offentlig høring.

Nu er planen endeligt vedtaget. Det blev den på det seneste byrådsmøde den 31. januar 2024.

Roskilde Kommune har gennem mange år haft planer om at grunden skal udvikles med erhvervsbyggeri.

– Men det er ikke lykkedes at få nogen til at bide på, sagde formand for Plan- og Teknikudvalget, Claus Larsen (S), da politikerne sendte lokalplanen i høring på et byrådsmøde tilbage i juni 2023.

I den foregående lokalplan var området opdelt i fire byggefelter, men kun byggeriet af Trekroner Plejecenter er blevet realiseret. Ifølge kommunen har der ikke været den interesse for domicilbyggeri i området, som man havde forventet.

Læs også: Grusgrav i Roskilde skal omdannes til grønt industriområde

Til gengæld oplever kommunen efterspørgsel fra små og mellemstore virksomheder, som ønsker at opføre egne kontorfaciliteter. Den efterspørgsel skal den nye lokalplan imødekomme.

Tanken er, at området skal udvikles til en erhvervspark til små og mellemstore kontorvirksomheder. Derfor giver lokalplanen mulighed for en fleksibel fastsættelse af grundstørrelser. Kommende bebyggelse i området kan opføres i to-tre etager.

Det er Roskilde Kommune, der byggemodner området forud for det kommende salg af byggegrundene. Både byggemodning og salg af grunde vil ske i etaper, og kommunen har afsat 10 millioner kroner i 2024 og 5 millioner kroner i 2025, 2027 og 2028 til arbejdet.

Byggemodningen forventes igangsat i andet kvartal 2024, mens kommunen går i gang med at sælge byggegrundene i fjerde kvartal 2024.