Sampension og K Properties køber ejendommen Nymøllevej 85 i Lyngby af Danica Ejendomme og Velliv. Foto: PR.
Sampension og K Properties køber ejendommen Nymøllevej 85 i Lyngby af Danica Ejendomme og Velliv. Foto: PR.

Sampension køber i ejendommen på Nymøllevej 85 i Lyngby i samarbejde med K Properties (tidligere Kristensen Properties), som før har kørt parløb med. Der er tale om parternes tredje fælles ejendomsinvestering via fonden Kristensen Partners VII. Det skriver Sampension i en pressemeddelelse.

Sælger af ejendommen er et sameje mellem Danica Ejendomme, som har ejet 75 procent af ejendommen, og Velliv Ejendomme, der har haft en andel på 25 procent af ejendommen.

Sampension har generelt et betydeligt fokus på ejendomsinvesteringer i Lyngby Kommune og ejer aktuelt ejendomme for cirka 1,2 milliarder kroner i kommunen.

Ejendommen på Nymøllevej 85 i Lyngby ligger tæt på DTU og er ifølge Sampension en tidligere domicilejendom. Aktuelt huser den delvist ukrainske flygtninge, men pensionsselskabet har andre planer for ejendommens fremtid.

– Initialt vil vores fokus naturligvis være på at sikre optimale forhold for de ukrainske flygtninge, så længe der er et behov for, at de bor i ejendommen. Undervejs vil vi undersøge den optimale fremtidige udviklingsplan for ejendommen. Her vil en interessant case for eksempel være et moderne flerbrugerkontor med fleksibel rumdeling, hvor lejerne kan deles om faciliteter som for eksempel reception, kantine og mødecenter, udtaler Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension, i meddelelsen.

– Området er i god udvikling i disse år. Så derfor er der også andre udviklingsmuligheder, som skal undersøges, så vi kan optimere afkastet af investeringen til vores kunder, siger Torbjørn Lange.

Den markante arkitekttegnede ejendom i forskudte længer står således over for en transformering til en ny anvendelse.

– Det bliver en stor udviklingsopgave, som vi glæder os til at gå i gang med, siger Klaus Ulrik Malmstrøm-Østerballe, senior asset manager hos K Properties.

Udviklingen af ejendommen vil forløbe parallelt med den lejekontrakt, der er indgået med Lyngby-Taarbæk Kommune, som midlertidigt anvender den ene af ejendommene til ukrainske flygtninge.

Udvikling, drift og administration af ejendommen skal varetages af K Properties. K Properties har over de seneste år forestået en omdannelse af de 47.000 kvadratmeter store erhvervsejendommene Teknikerbyen, som Sampension og K Properties i 2018 købte for 122 millioner kroner. Teknikerbyen er gået fra at være tilnærmelsesvist tomt til at være fuldt udlejet takket være en gennemgribende renovering og derefter udlejning til flere erhvervslejere.