Skole i Haderslev skal omdannes til boliger

Haderslev Kommune vil sælge Hertug Hans Skole i offentligt udbud. Skolen har i et par år dannet ramme om foreningsliv, men den skal nu omdannes til boliger.

Haderslev Kommune har valgt at sætte Hertug Hans Skole på Buesgade midt i Haderslev til salg.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det lokale erhvervscenter EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderjylland og EDC Projekt Poul Erik Bech, som skal formidle salget af skolen.

Skolen har gennem et par år været anvendt til midlertidige formål i form af blandt andet foreningsliv.

Ejendommen blev ifølge erhvervsmæglerne opført i 1906 og ligger i et villakvarter.

– Ejendommen er absolut bevaringsværdig, og derfor er det også den rigtige løsning at etablere nye boliger på matriklen, så der kan skabes nye minder i de smukke ejendomme. Dele af bygningen er således bevaringsværdige, så nogle steder skal de arkitektoniske og byggetekniske kvaliteter bibeholdes. Samtidig er placeringen i midten af Haderslev attraktiv for mange med kort afstand til byens faciliteter og i gåafstand til dammen, udtaler Bjørn Borg, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderjylland.

Haderslev Kommune har sat Hertug Hans Skoletil salg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderjylland.
Haderslev Kommune har sat Hertug Hans Skoletil salg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderjylland.

Inden skolen kan omdannes til boliger, skal ejendommene sælges i offentligt udbud. Salget forventes at blive gennemført i forsommeren 2024, hvorefter den kommende køber vil have mulighed for at tilpasse byggeplanerne.

– Der er flere elementer, som gør denne byggemulighed helt unik. Dels er man centralt placeret med kort afstand til grønne områder, midtbyens liv og mange indkøbsmuligheder. Og dels rummer skolen mange fantastiske kvadratmeter, som kan blive til unikke rum i et eventuelt kommende boligfællesskab, udtaler Tonny Broberg, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech.

– Der er alt fra idrætshal til fælles spisesal i den tidligere skolekantine, som kan gøre omdannelsen af Hertug Hans Skole oplagt til indretning til for eksempel bofællesskab, understreger han.

– Hvad det specifikt ender med, lader vi den kommende køber om. Nu handler det i første omgang om at skabe noget opmærksomhed om skolen og fortælle udviklere og investorer om de mange muligheder, hvis man vælger at købe Hertug Hans Skole. Vi vil blandt andet bistå med en række visualiseringer, så vi kan vise, hvor mange muligheder der er for at etablere nogle fantastiske boliger i den historiske ejendom i Haderslev.

Borgermøde og hjemmeside

Haderslev Kommune og EDC Poul Erik Bech inviterer til borgermøde 18. januar 2024 klokken 16-18. Her er der mulighed for at se nærmere på skolen og faciliteterne, ligesom der vil være et kort indlæg om boligmarkedet i Haderslev.

Til arrangementet er der også mulighed for at tale med ejendomsmæglerne og de kommunale medarbejdere om bygningerne og fremtidige muligheder.

Kontakt EDC Poul Erik Bech for yderligere information eller skriv jer op til løbende info på www.hertughansskole.dk.

Kilde: EDC Poul Erik Bech.