Søren Enggaard bygger kontorejendom på Eternitten. Visualisering: Friis & Moltke Architects.
Søren Enggaard bygger kontorejendom på Eternitten. Visualisering: Friis & Moltke Architects.

Det nordjyske ejendoms- og projektudviklingsselskab, Søren Enggaard, vil bygge en 10.000 kvadratmeter stor kontorejendom på Eternitten, oplyser virksomheden.

Kontorhuset får navnet Hatschek Hus efter Ludwig Hatschek (1856-1914). Han opfandt pressemetoden af bølgeplader og som igennem årtier har været produceret på Eternitten, der gennem de seneste år er blevet omdannet fra gammel industrigund til et nyt bykvarter med boliger, kontorer og butikker.

“Hatschek Hus er tænkt som et flerbruger kontordomicil i meget høj kvalitet, med fælles kantine ordning og mødefaciliteter, og her bliver der mulighed for at leje sig ind i mange varierende lejemålsstørrelser”, skriver Søren Enggaard om projektet, som vil byde på kontorlejemål på alt fra 330 kvadratmeter og helt op til 3.300 kvadratmeter.

“Huset tænkes opført i holdbare klassiske og tidløse materialer, der med årene kun bliver smukkere at se på”, skriver Søren Enggaard videre.

Kontordomicilet bliver certificeret til DGNB Guld. Projektet er tegnet i samarbejde med arkitekterne Friis & Moltke Architects samt ingeniørfirmaet Rambøll

Bag kontorbygningen vil der blive bygget et parkeringshus med plads til 290 biler.