Stor interesse kan bane vej for flere seniorbofællesskaber i Favrskov

Der meldes om så stor interesse for seniorbofællesskabet Under Bøgen i Hinnerup, at det kan bane vejen for flere lignende projekter i Favrskov Kommune.

Politikerne i byrådet i Favrskov Kommune skulle den 29. marts 2022 tage stilling til, om et lokalplanforslag for et nyt seniorbofællesskab med 52 boliger i Hinnerup skulle sendes i offentlig høring. Her blev der meldt om stor interesse for projektet, og det kan bane vejen for flere lignende projekter i kommunen.

– Jeg kunne læse mig til i diverse medier, at der er over 300 interesserede i dette projekt. Derfor tror jeg også, at vi fremadrettet kommer til at kigge ind i lignende fællesskabsbaserede boligprojekter. Så der tror jeg, at vi har en opgave foran os i Plan- og Landdistriktsudvalget, sagde formand for selvsamme udvalg, Nils Borring (S), på byrådsmødet.

Selskabet Bæredygtig Byudvikling ApS står i samarbejde med Kenneth Arboe Arkitektur bag projektet på en omtrent 10.000 kvadratmeter stor grund på hjørnet af Herredsvej og Engelbjerggård i Hinnerup. Projektet omfatter 20 rækkehuse og 32 etageboliger samt fællesfaciliteter. Hele herligheden har et samlet bruttoetageareal på 4.300 kvadratmeter, og bebyggelsen indrettes med fokus på fællesskaber, fremgår det af lokalplanforslaget.

“Bebyggelsen disponeres med tæt-lave boliger og etageboliger bestående af rækkehuse i en og to etager. De fleste boliger orienterer sig omkring fælles gårdrum med hver deres karakter. De resterende boliger orienterer sig mod åbne rekreative fælles opholdsarealer”, lyder det således.

Visualisering af det planlagte seniorbofællesskab Under Bøgen i Hinnerup i Favrskov Kommune af Kenneth Arboe Arkitektur.
Visualisering af det planlagte seniorbofællesskab Under Bøgen i Hinnerup i Favrskov Kommune af Kenneth Arboe Arkitektur.

“Det store fælleshus i parterreetagen ved regnvandsbassinet bliver samlingspunkt for beboerne med bar/café samt værelser til overnattende gæster”, fremgår det videre.

Boligerne er ifølge projektets hjemmeside tiltænkt “voksne mennesker over 50 i Hinnerup, der ønsker at bo og leve bæredygtigt”.

Navnet på projektet er “Under Bøgen”. I lokalplanområdets nordvestlige del står et 50-60 år gammelt og bevaringsværdigt bøgetræ. Træet indgår som en del af projektet som et “karaktergivende element”, fremgår det af lokalplanforslaget.