AL2Bolig finder ny entreprenør til 75 boliger i Hinnerup

Erhverv og Bolig Byg fra Randers skal i totalentreprise bygge 75 nye almene boliger for AL2Bolig i Hinnerup. Projektet overtages fra konkursramt entreprenør.

Efter et udbud kunne AL2Bolig i marts 2022 præsentere Q-Construction af et projekt med 75 nye almene boliger i hjertet af Hinnerup. De boligselskabet var ved at indgå aftale med Q-Construction gik entreprenøren konkurs, og udbuddet måtte have en ny tur i manegen.

Her bød ti entreprenører bød ind, og fem blev prækvalificeret til at afgive tilbud. I sidste ende blev det Erhverv og Bolig Byg fra Randers, som løb med totalentreprisen på den nye boligafdeling, Thorasdal, skriver AL2Bolig i en pressemeddelelse.

– Vi er meget glade for at have indgået kontrakt med Erhverv og Bolig Byg. Det indledende samarbejde frem til kontraktindgåelsen har på mange måder overbevist os om, at det er en seriøs totalentreprenør, vi har fundet, og at de vil projektet, byen og os, lyder det fra Kristina Rytter, byggechef hos AL2bolig.

Foruden den nyudpegede totalentreprenør er DAI og ERIK Arkitekter også del af holdet. De var også rådgiverne bag det oprindelige og vindende projektforslag.

Erhverv og Bolig Byg bygger 75 boliger i Hinnerup for AL2Bolig. Visualisering: ERIK Arkitekter.
Erhverv og Bolig Byg bygger 75 boliger i Hinnerup for AL2Bolig. Visualisering: ERIK Arkitekter.

Nedrivningen er overstået, og AL2Bolig forventer at tage første spadestik i starten af maj 2023.

Den nye boligafdeling opføres med henblik på at blive DGNB-certificeret.

A2Bolig oplyser, at 600 allerede står på venteliste til de nye boliger, der komme til at ligge klods op ad Lilleådalen.

De 75 familieboliger fordeles i to huse kaldet ”Ådalshuset” og ”Østergadehuset”. Byggeriet opføres som etagebyggeri i to-fem etager. Boligerne i stueetagen vil have egen terrasse, mens boligerne på de øvrige etager vil have altan. Boligerne bliver mellem 63 og 113 kvadratmeter store og får mellem to og fem værelser.

Hele projektet omfatter 6.130 kvadratmeter bebyggelse, og prisen for hele herligheden løber op i knap 146 millioner kroner.

Der afholdes informationsmøde om projektet den 15. juni 2023. Boligerne forventes at stå klar til indflytning er i foråret 2025, skriver AL2Bolig.