Stort hotelbyggeri i Aarhus er nu i gang

Der er masser af nye hotelværelser på vej i Aarhus, og nu er byggeriet af udvidelsen af Comwell Aarhus gået i gang.

I januar kunne Århus Stiftstidende fortælle, at byggeriet af det 15 etager høje hoteltårn, der skal udvide Comwell Aarhus, var gået i stå.

Nu kan selvsamme avis så oplyse, at byggeriet er i fuld gang. Nordstern mangler godt nok endnu et grønt lys, før de rigtigt kan gå i gang med at etablere fundamentet til tårnet med 150 værelser. Men piloteringen er påbegyndt.

– Vi er ved at lave det forberedende arbejde med prøvepæle, men vi kan ikke gå i gang med spunsning endnu. Det skyldes, at vi nu afventer en godkendelse fra Letbanen, siger Ditte Hejberg Sorknæs, der er marketing- og kommunikationsdirektør i Nordstern, til Århus Stiftstidende.

Læs også: Hotel i Aarhus renoveres for tocifret millionbeløb

Projektet skal efter planen stå klar til åbning i 2026, hvor det vil bringe den samlede hotelkapacitet for Comwell Aarhus op på 400 værelser.

Hans Lorenzen er bygherre på projektet, der er tegnet af Arkitema i samarbejde med Afry.

Arkitema har også tegnet den 23 etager høje bygning, som huser advokatfirmaet Bech-Bruun og konsulentfirmaet Deloitte samt Hotel Comwell, som over 12 etager har indrettet sig med 240 værelser og konferencefaciliter til 1.000 mennesker.

Ifølge Århus Stiftstidende bliver hotelkapaciteten i Aarhus i alt forøget fra omkring 3.000 værelser i dag til cirka 4.000 i 2026.