Bühlmann nu tager hul på en omfattende renovering af Hotel Royal. Det oplyser hotel- og gastronomikoncernen i en pressemeddelelse. Regningen forventes at løbe op i 17-20 millioner kroner, og ambitionen er, at hotellet skal være et boutiquehotel af international standard.

– Det er både med forventningsglæde og stor ærefrygt, at vi netop har taget hul på renoveringen af Hotel Royal. Hotellet er både med sin pompøse arkitektur og centrale placering i hjertet af Aarhus et af byens mest ikoniske vartegn, og det har vi stor respekt for. Derfor har den indledende proces, hvor vi lægger os fast på det endelige design, også været yderst omhyggelig, således vi yder Hotel Royal den respekt, hotellet fortjener, fortæller ejer og direktør i hotelkoncernen, Danni Bühlmann.

Den svenske arkitekt- og indretningsvirksomhed Semrén & Månsson står for designet på det nye Hotel Royal. Hotellets nuværende 69 værelser står over for en gedigen opgradering og det får tilføjet fem helt nye værelser, som spænder fra penthouse og brudesuite til Kings Suite og Queens Single. Derudover kan kommende gæster se frem til at blive taget imod i en ny lobby.

– Vi ser utroligt meget frem til at påbegynde renoveringen af hotellets indvendige rammer, således vi skaber et mere nutidigt og moderne hotel med udgangspunkt i Hotel Royals oprindelige, mondæne stil. Det betyder, at vi kommer til at forene de historiske rammer med ny teknologi, eksklusive gastronomiske koncepter og værtskab i verdensklasse. Samtidig kommer vi til at bevare omkring 80 procent af det nuværende inventar, som får et kærligt løft og et mere tidssvarende udtryk, således hotellet også i fremtiden kan stå stærkt i danske såvel som internationale gæsters bevidsthed, forklarer direktøren.

Bühlmann har de seneste år arbejdet målrettet på at klargøre koncernen til en større vækstrejse, og hotel- og gastronomikoncernen overtog i maj 2023 Hotel Royal, der dermed blev en del af Bühlmanns voksende portefølje, som i dag rummer otte hoteller fordelt over hele Jylland.

– Vores ambition er at blive en landsdækkende hotelkoncern indenfor en årrække. Vi har de seneste år arbejdet på at udvikle og styrke vores organisation, således vi har det rette fundament til at ekspandere og sætte nye standarder for branchen samtidig med, at vi skaber de bedste oplevelser for vores gæster og arbejdsplads for vores medarbejdere, forklarer ejer og direktør Anemette Bühlmann.

Renoveringen går i gang den 2. januar 2023 og ventes afsluttet i maj 2024. Hotel Royal holder åbent under hele renoveringsprocessen med undtagelse af de første uger i januar, og renoveringen forventes afsluttet i maj 2024.

Udover Hotel Royal driver Bühlmann hotellerne Scheelsminde Herregård, Aalborg Airport Hotel og Pier 5 Designhotel i Aalborg, Nørre Vosborg Herregård i Vestjylland, Villa Provence i Aarhus, Peak 12 Designhotel i Viborg og Billund Airport Hotel.

Bühlmann offentliggjorde i april 2023 deres bedste økonomiske resultat nogensinde.