Tetris bygger bofællesskab i Helsinge

Gribskovs borgmester og direktøren i Tetris har sat spaden i jorden til Roberthaven. Et nyt bofællesskab med 76 lejeboliger i Troldebakkerne ved Helsinge.

Tetris bygger bofællesskab i Helsinge. Foto: PR.
Tetris bygger bofællesskab i Helsinge. Foto: PR.

I Troldebakkerne nord for Helsinge har Tetris igangsat byggeriet af Roberthaven, som ejendomsudvikleren i en pressemeddelelse beskriver som “et nyt og moderne boligfællesskab for voksne mennesker uden hjemmeboende børn”.

Roberthaven er det ottende i rækken af Agorahaver, som ejendomsudvikleren står bag. Projektet fik politisk godkendelse i slutningen af 2022, og Gribskovs borgmester Bent Hansen (V) assisterede direktør i Tetris, Tomas Jandorf, da spaden den 20. januar blev stukket i jorden til nybyggeriet.

De første fem Agorahaver er opført og sat i drift i henholdsvis Slagelse, Næstved og Odense. Og flere er på vej i Helsinge, Holbæk, Kolding og Hillerød de kommende år.

Ifølge Tetris har den generelle efterspørgsel vist sig at være stor i de eksisterende Agorahaver, og i Helsinge ser efterspørgslen ikke ud til at være mindre. Således har 700 personer skrevet sig op til at følge byggeriet af Roberthaven.

– Når vi nu kommer til Helsinge med vores ottende seniorboligfællesskab, er det fordi vi også her oplever en stigende efterspørgsel efter nye måder at bo og leve på. Det kan være, når børnene er flytter hjemmefra, opgaven med at vedligeholde eget hus bliver for stor eller bare et ønske om mere fællesskab med andre i hverdagen, udtaler direktør i Tetris, Tomas Jandorf.

Træbyggeri med lavt CO2-aftryk

Agorahaverne er en række boligfællesskaber udviklet af Tetris og tegnet af Trine Schneider Arkitekter. Foto:PR.
Agorahaverne er en række boligfællesskaber udviklet af Tetris og tegnet af Trine Schneider Arkitekter. Foto:PR.

Roberthaven omfatter i alt 6.800 kvadratmeter bebyggelse med 76 to- og tre-værelses lejeboliger.

Alle Agorahaverne bygges primært i træ, og ifølge Tetris ligger alle Agorahaverne langt under det lovmæssige krav i bygningsreglementet for CO2-udledning i 2023.

Alle boligerne har privat terrasse eller altan til den ene side, og centralt i byggeriet ligger den 1.000 kvadratmeter grønne atriumhave, som er opdelt i forskellige aktivitetszoner med blandt andet bibliotek, fælleskøkken, urtehave, petanquebane, yoga, orangeri og gæstebolig. Atriumhaven danner hjertet i boligfællesskabet, og det er her det gode naboskab udfolder sig beboerne imellem – alt efter tid og behov.

Om Agorahaverne

Agorahaverne er en række boligfællesskaber udviklet af ejendomsudvikler Tetris. Konceptet er tegnet af Trine Schneider Arkitekter og bag selve byggeriet står totalentreprenør Rasmus Friis A/S på Sjælland og totalentreprenør Raundahl & Moesby på Fyn og i Jylland.