Ejendomsmægler og indehaver af Estate Sydhavnen, Maria Bøttcher Krolack (til venstre), og ejendomsmægler Maria Schlichting, indehaver af Sweet-Homes, skal stå for henholdsvis salg og udlejning af nye boliger på Stejlepladsen. Foto: PR.
Ejendomsmægler og indehaver af Estate Sydhavnen, Maria Bøttcher Krolack (til venstre), og ejendomsmægler Maria Schlichting, indehaver af Sweet-Homes, skal stå for henholdsvis salg og udlejning af nye boliger på Stejlepladsen. Foto: PR.

Gennem Ejendomsselskabet Stejlepladsen står By & Havn og PFA for udviklingen af området langs Bådehavnsgade ved Fiskerihavnen i København.

I forbindelse med omdannelsen af området fra industrikvarter til et blandet bykvarter skal der i alt bygges 900 boliger, hvoraf 25 procent bliver almene boliger.

Ejendomsselskabet Stejlepladsen indgik i sidste uge en styringsaftale med Sjælsø Management, som skal stå for byggeriet af 280 boliger i området.

Nu har selskabet så også indgået aftale med to ejendomsmæglere, der skal stå for henholdsvis salg og udlejning sammenlagt 648 boliger.

Ejendomsmægler Maria Schlichting, indehaver af Sweet-Homes, skal stå for udlejning og genudlejning af de over 600 lejeboliger, der opføres i udviklingsområdet. Cirka 140 lejeboliger vil stå klar til indflytning i 2026.

– Vi er utrolig glade og ydmyge over, at vi i en meget tidlig fase af projektet, har fået lov til at være med til processen. Det er sjældent sådan en stemning og sjæl kan opleves et sted, og det er netop det, der gør Stejlepladsen til noget helt særligt, udtaler Maria Schlichting i en pressemeddelelse.

Læs også: Fynsk udvikler bag stort boligprojekt på Nørrebro

Maria Bøttcher Krolack, ejendomsmægler og indehaver af Estate Sydhavnen, skal stå for salget af 48 ejerlejligheder, der bliver fordelt på seks duplexboliger.

Tre af disse duplexboliger er placeret i første etape af udviklingen af området, og de er derfor klar til indflytning allerede i 2026. Boligerne fordeles på seks bofællesskaber.

Bag udviklingsplanen for Stejlepladsen står et hold bestående af CCO Architects, Urban Power, Kragh Berglund Landscape Architecture and Urban Design, Artelia Denmark og Urban Creators.

By & Havn og PFA har indgået en aftale med KAB om byggeri af 200 almene boliger på Stejlepladsen.

Den almene boligorganisation har allerede et projekt med 47 familieboliger og 38 ungdomsboliger fordelt på 5.440 kvadratmeter på tegnebrættet. Arkitema har således sat stregerne til projektet til knap 152 millioner kroner.