Tristan-fond køber boligprojekt i Brøndby af Casa.
Tristan-fond køber boligprojekt i Brøndby af Casa.

Den kommende bebyggelse på i alt 16.500 kvadratmeter ligger i Kirkebjerg, der er under omdannelse fra industriområde til et helt nyt boligområde på Vestegnen. Boligområdet har kort afstand til København, og de fremtidige beboere får desuden glæde af den kommende letbane, lyder det i en pressemeddelelse fra Casa, der er udvikler og totalentreprenør på projektet.

– Høj befolkningstilvækst og en betydelig mangel på boliger driver behovet for nye, lavenergi kvalitetsboliger i Storkøbenhavn. Bebyggelsen er af højeste kvalitet og får den bedste energimærkning. Projektet muliggør dermed fondens første finansiering med grønne obligationer. Samarbejdet med en top-udvikler som Casa A/S og vores partner Keystone gør det muligt for os at tilbyde københavnerne boliger af høj kvalitet, der er til at betale. Vi ser frem til at tilføje lignende boligprojekter til vores nordiske portefølje, siger Anne-Jan Jager, administrerende direktør hos Tristan Capital Partners om fondens investering.

Casa bygger i alt 450 boliger i området. Selskabet købte i december nabogrunden på Sdr. Ringvej 27 af Saint-Gobain Distribution Denmark med henblik på at bygge 37.500 kvm boliger. Denne grund udvikles ligeledes i tæt samarbejde med en investor.

– Vores omfattende erfaring med at udvikle boligområder som Kirkebjerg, gør det muligt for os at lave et attraktivt projekt. Der er i disse år stor efterspørgsel på boligområder som dette. Særligt efter områder tæt på Københavns centrum. Den innovative og bæredygtige bebyggelse i Kirkebjerg bygges efter DGNB-Guld standarderne og opføres som lavenergi, fortæller Torben Modvig, administrerende direktør hos Casa.

Lokalplanen for projektet er på plads, og byggetilladelsen forventes klar, så byggeriet kan sættes i gang i år.

– Kirkebjerg-kvarteret gennemgår i disse år en større omdannelse, som blev igangsat med godkendelsen af udviklingsplanen i 2019. Med tilføjelsen af letbanestation og nabobebyggelser, forventer vi at området bliver et af de hurtigst voksende boligområder i de kommende år, udtaler Morten Schultz, administrerende direktør hos Keystone.

Tristan blev rådgivet af Accura, PwC, CBRE og Emcon i forbindelse med transaktionen.