Et vandtårn på Tårnvej i Toftlund er blevet sat til salg som bolig. Foto: Danbolig Vojens.
Et vandtårn på Tårnvej i Toftlund er blevet sat til salg som bolig. Foto: Danbolig Vojens.

I Sønderjylland er et gammelt vandtårn i byen Toftlund kommet til salg. I dag er det dog ikke længere områdets vanddepot, men i stedet en bolig på knap 190 kvadratmeter fordelt på fem etager, der rejser sig 17 meter op i højden. Det skriver Boliga.

Det betyder også, at der udsigt udover vidderne – særligt fra det øverste værelse under kobbertaget. Prisen for den særlige bolig lyder på 895.000 kroner.

Ejendommen er sat til salg hos Danbolig Vojens, der oplyser, at køkken og stue ligger på første sal, mens der er bygget til i bunden af tårnet. I stueetagen er der derfor både blevet plads til en entré, en mindre hall, et badeværelse med bruseniche og et gennemgangsværelse, hvorfra der er adgang til to separate tilbygninger med henholdsvis et soveværelse og et bryggers.

“Vandtårnet blev omdannet til beboelse i 1987-1988 på initiativ fra kreative folk fra Musik- og Teaterhøjskolen i Toftlund, som både boede og udstillede kunst i tårnet. Øverst oppe havde de atelier, hvilket fortsat udgør et fantastisk rum til kreative udfoldelser. Heroppefra er udsigten selvsagt også som intet andet sted i boligen, mens også etagen lige nedenunder nyder godt af den skønne udsigt og dejlige lysindfald”, skriver mægleren om den særegne boligejendom.

Ifølge Boliga ligger vandtårnet på en 408 kvadratmeter stor grund Tårnvej 6. Vandtårnet er bygget i 1930 og fordeler sine 189 kvadratmeter på syv værelser. Og så er der ifølge mægleren masser af muligheder i området.

“Dit nye, alternative hjem er placeret midt i Sønderjylland i et roligt kvarter på en lukket vej, og tårnet ligger tilmed også på Toftlunds højeste punkt. Med bopæl her befinder du dig nær alle byens tilbud få skridt fra Toftlund Kirke, Toftlund Distriktsskole og indkøbsmuligheder, og du får også kort afstand til pasningstilbud, idrætsfaciliteter og golfklub”, skriver Danbolig Vojens.

Villaen har været til salg i syv dage, hvilket er kort tid i forhold til lignende huse i Toftlund, der i gennemsnit er udbudt til salg i 54 dage, skriver Boliga.

Se vandtårnet her.