Velliv og A. Enggaard i aftale om nyt psykiatrisk hospital i Aalborg

Velliv og A. Enggaard har indgået en officiel aftale med Region Nordjylland om opførelsen af 19.000 kvadratmeter til et nyt psykiatrisk hospital i Aalborg.

Byggeriet af det nye psykiatriske hospital sker som et offentligt-privat partnerskab (OPP) med Velliv, A. Enggaard og Region Nordjylland som partnere. Det skriver Velliv i en pressemeddelelse.

Det er Region Nordjyllands tredje og hidtil største OPP-projekt, fremgår det af meddelelsen. Desuden er det psykiatriske hospital i Aalborg det syvende OPP-projekt, som Velliv og A. Enggaard opfører sammen. Parterne har samlet set har bygget omkring 160.000 kvadratmeter i regi af OPP-byggerier.

– OPP-projekter som dette er gode for vores pensionskunder. Der er tale om en langsigtet investering med et fornuftigt afkast og en lav risiko. Samtidig er det vigtigt for Velliv at bidrage til det samfund, vi er en del af. Og her har vi mulighed for skabe indbydende og trygge rammer til nogle af de borgere i Danmark, der ikke har det let, udtaler ejendomsdirektør Solveig Rannje fra Velliv, der investerer 500 millioner kroner i projektet.

Byggeriet forventes at blive sat i gang i begyndelsen af 2023, så hospitalet kan overleveres til Region Nordjylland i sommeren 2025. Byggeriet tegnes af Aart Architects med Niras som ingeniør.

– Vi har sammen med Velliv igennem 10 år opbygget en solid erfaring med OPP-projekter og vist, at det er en særdeles god model i kraft af de totaløkonomiske og langsigtede fordele, der følger med ved at sammentænke opførelse, drift og vedligehold allerede helt fra start, udtaler. afdelingschef i A. Enggaard Anton Hessellund.

Den nye bygning bliver DGNB-certificeret. Projektet udgør anden etape af det nye psykiatrihospital i Hospitalsbyen i Aalborg Øst. Ved OPP-kontraktens udløb i år 2050 skal Region Nordjylland så overtage byggeriet til 50 procent af byggeriets værdi.