Vendia Ejendomme vil bygge 80 nye lejligheder i Grønlandskvarteret

Vendia Ejendomme har købt et hjørne af en almen boligafdeling i Grønlandskvarteret af Plus Bolig med henblik på at bygge 80 nye lejligheder.

Plus Boligs afdeling på Peter Bruuns Vej, Carl Rothes Vej og C. P. Holbølls Plads i Grønlandskvarteret i Aalborg er ved at blive renoveret. Arbejdet gik i gang i 2020 og er ved at være afsluttet.

Hele afdelingen renoveres gennemgribende, men C.P. Holbølls Plads og centerbygningen med et lille butikscenter, hvor Dagli’Brugsen tidligere lå, og et fælleshus og -vaskeri samt en garage til driften er ikke en del af helhedsplanen.

Aktuelt er der kun et pizzeria, et solcenter og en frisør tilbage i centerbygningen, som også trænger til en gennemgribende renovering. Plus Bolig har været i dialog med Aalborg Kommune om en eventuel omdannelse af erhvervslejemålene til flere almene lejemål, men kommunen er i øjeblikket ikke indstillet på at give tilskud til mere alment boligbyggeri i området. Plus Bolig har derfor solgt det nordøstlige hjørne inklusive centerbygning til en privat investor med forventning om, at der kan opføres nye, private boliger, fremgår det af et notat fra kommunen.

I begyndelsen af januar skal By- og Landskabsudvalget derfor tage stilling til en startredegørelse for det skitserede boligprojekt, som Vendia Ejendomme står bag i samarbejde med arkitekterne fra Kjær & Richter.

De har fremsendt et skitseprojekt på en ny bebyggelse på knap 5.900 kvadratmeter fordelt på bygninger, der varierer fra tre til fem etager. Som alternativ har udvikler/bygherre foreslået en bebyggelse i udelukkende fire etager. Kommunens forvaltning anbefaler, at der arbejdes videre med sidstnævnte løsning i fire etager.

“Det ønskede byggeri er arkitektonisk udformet således, at det visuelt adskiller sig fra den almene del. Bebyggelsen er udført med moderne arkitektoniske greb i form af terrasseringer, facadeforskydninger, optimerede udsyns-, udsigts- og lysforhold samt etablering af fælles opholdsarealer”, fremgår det af startredegørelsen.

Projektet omfatter 42 lejligheder på mellem 83 og 85 kvadratmeter samt 38 lejligheder på mellem 55 og 57 kvadratmeter.

Omvendt er antallet af boliger i den almene boligafdeling i forbindelse med renoveringen blevet reduceret fra 290 til 270 lejemål for at få plads til flere tilgængelighedsboliger. Området omfatter 12 boligblokke, hvoraf 11 er i to etager, mens blokken ved C. P. Holbølls Plads er i fire etager. Blokkene havde før ombygning fladt tag, men får efter renovering saddeltag eller asymmetrisk saddeltag, fremgår det af startredegørelsen.