Xpeng får nyt domicil i Hillerød

Den kinesiske elbilproducent Xpeng øger sin danske tilstedeværelse med nyt domicil i Hillerød. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har formidlet lejeaftalen.

Xpeng åbnede i foråret 2022 i Danmark i Axel Towers i København. Nu følger deres anden lokation, når de slår dørene op på Lodbrogsvej 4 i bilbyen Hillerød. Her har den kinesiske elbilproducent lejet sig ind i et 1.285 kvadratmeter stort lager- og kontorlokale, som ejes af Ejendomsselskabet Greve.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, som har stået for formidlingen af lejeaftalen mellem de to parter. Xpeng rykkede ind i det nye danske hovedkontor den 3. februar.

– Formålet med det nye hovedkontor i Hillerød er, at det skal kunne rumme alle dele af vores forretning. Modsat mange andre bilmærker i Danmark, er vi fabriksejet, og vi tager i højere grad selv ansvaret for blandt andet salg og service. Derfor skal vores hovedkontor kunne rumme både den del, men også kontor og lagerplads. Det har været et krav for os, at ejendommen er i god stand, da det også er herfra, vi skal udlevere biler til vores kunder, så det er vigtigt, at det ser præsentabelt ud, og det synes vi i al beskedenhed er lykkedes, udtaler Jens Olsen, direktør Xpeng Danmark.

– Derudover skal der også være plads til, at vi vokser. Vi har planer om at vækste i løbet af de næste år, så det skal vi selvfølgelig være gearet til. Med den nye ejendom føler vi os godt rustet til netop det. Vi glæder os til at slå dørene op for vores nye hovedkontor og byde kunderne velkomne til at se og prøve vores lækre elbiler.

Det nye hovedkontor vil også huse et værksted, men købere af Xpeng-biler vil også få adgang til et mobilt værksted, der udfører service, dækskifte, garantiarbejde og reparationer i hele landet, fremgår det.

Xpeng får nyt domicil i Hillerød. Foto: PR.
Xpeng får nyt domicil i Hillerød. Foto: PR.

Ejendomsselskabet Greve ejer ejendommen på Lodbrogsvej 4 i Hillerød, som Xpeng snart flytter ind i.

– Vi har haft ejendommen siden den blev opført i 2008. I 2016 opdelte vi de 2.000 kvadratmeter i to lejemål på henholdsvis 715 kvadratmeter og 1.285 kvadratmeter. De 715 kvadratmeter er udlejet til Carglass, og det store lejemål har tidligere været udlejet Au2parts. Nu flytter Xpeng ind, og selvom processen har trukket lidt ud, så har Xpeng, siden dag ét hvor de viste interesse, været utrolig grundige og professionelle hele vejen, udtaler Michael Kjær Graff, direktør for Ejendomsselskabet Greve.

Ifølge Stephen Berthelsen, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, er det ingen tilfældighed, at Xpeng har valgt netop Hillerød.

– Hillerød er en rigtig bilby, Nordsjællands bilhovedstad, om man vil. Så det giver god mening, at Xpeng er faldet for byen i forhold til lokation til deres nye hovedkontor. De kan se frem til at være placeret i et attraktivt erhvervsområde med andre bilforhandlere og større box- og udvalgsvarebutikker som naboer. Der er gode vej- og tilkørselsforhold, og desuden under to minutters kørsel til Hillerødmotorvejen, udtaler han.