Jørgen Enggaard (til venstre) og direktør Asger Enggaard, A. Enggaard. Foto: PR.
Jørgen Enggaard (til venstre) og direktør Asger Enggaard, A. Enggaard. Foto: PR.

A. Enggaard-koncernen, der er familieejet i tredje generation, realiserede i 2022 en omsætning på 2,7 milliarder kroner, hvilket er fremgang på 18 procent. Koncernen fik et resultat før skat på 358,5 millioner kroner.

Entreprenør Asger Enggaard udtrykker i en pressemeddelelse tilfredshed med resultatet.

– Det er meget tilfredsstillende, og jeg vil gerne takke kunder og samarbejdspartnere for endnu et godt år trods udfordringer i form af stigende priser og renter. Samtidig vil jeg rose vores fantastiske medarbejdere, der med en god kombination af professionalisme og kammeratskab formår at bære virksomheden gennem både gode og svære tider. Den kultur, der præger vores virksomhed, er simpelthen så afgørende for, at vi kan lykkes, og jeg er taknemmelig for, at vi lykkes med at fastholde den, selvom vi er blevet større og spredt over hele landet gennem de senere år, siger entreprenør Asger Enggaard.

Den 26. maj samler A. Enggaard nemlig både timelønnede og funktionærer samt kærester og ægtefæller til en stor fest på det tidligere Vridsløselille Statsfængsels gamle fængselsgrund for at fejre virksomhedens 80-års jubilæum.

LÆS OGSÅ: A. ENGGAARD VIL BYGGE 270 BOLIGER I VRIDSLØSE

– Festen er arrangeret som en festival med masser af muligheder for god mad og drikke og ikke mindst en række koncerter, hvor blandt andre Tobias Rahim og Rasmus Seebach giver koncert, siger Asger Enggaard.

Virksomheden rundede officielt de 80 år den 1. maj. Historien om A. Enggaard startede, da den 31-årige Asger Enggaard (senior) i 1943 besluttede at starte virksomhed Elman Hansen & Enggaard i samarbejde med murermester Elman Hansen. Asger Enggaard blev eneejer af firmaet i 1960 og ændrede samtidig navnet til det, vi kender i dag.

Langsigtet ansvar og faglig bredde

A. Enggaard har i regnskabsåret påbegyndt flere større entrepriser, som har øget omsætningen sammenlignet med år før. Samtidig er A. Enggaards investeringer i ejendomme, der foretages med fokus på at bidrage positivt til udvikling af byer og samfund, øget væsentligt i regnskabsåret, fremgår det af meddelelsen.

Virksomheden har nået en størrelse, hvor den med succes kaster sig ud i langsigtet udvikling, opførelse og drift af hele bydele. Det gælder især i landets største byer, hvor A. Enggaard har oplevet stigende aktivitet som følge af en generel høj aktivitet på ejendomsmarkedet.

LÆS OGSÅ: DANSKE SHOPPINGCENTRE SÆLGER BUTIKSCENTER TIL A. ENGGAARD

Blandt andet indgår virksomheden i et strategisk samarbejde med PKA, der i 2022 har udviklet sig yderligere, så parterne nu sammen har over 2.000 boliglejemål i drift. Og der er mindst lige så mange på vej.

– Vores udvikling de seneste år har betydet, at vi i dag har en meget stor faglig bredde, hvor vi både står stærkt inden for totalentrepriser, offentlig-privat-partnerskaber (OPP) og samtidig har mulighed for at tage et langsigtet ansvar, der rækker helt fra den strategiske planlægning af en ny bydel til opførelsen og den efterfølgende drift, siger Asger Enggaard.

– Vi har tyngden og fagligheden til, at vi tør lægge hånden på kogepladen og engagere os i større områder med et langt sigte og et fokus på social bæredygtighed samt på at skabe gode rammer for fællesskab og byliv. Det har sammen med gode samarbejder med pensionskasser som PKA, PFA og Velliv givet os en solid position i markedet og bidraget til, at vi har en rigtig god pipeline af projekter og dermed står stærk – også hvis den økonomiske situation skulle blive værre. Vores forventning er derfor, at vi rammer samme høje aktivitetsniveau de kommende år.

LÆS OGSÅ: GULDSMEDEN OG A. ENGGAARD BAG NYT HOTEL I AARHUS

A. Enggaards ordrebeholdning tæller blandt andet flere yderst markante byudviklingsprojekter i landets største byer.

Det gælder eksempelvis udviklingen af det tidligere fængselsområde Vridsløse i Albertslund, store områder i Odense midtby og havn, Stigsborg i Aalborg samt Sydhavnskvarteret og store dele af Gellerup i Aarhus.

Dertil kommer blandt andet to store OPP-projekter på nye psykiatribyggerier i henholdsvis Aalborg og Odense og totalentreprisen på det nye domicil til Norlys i Aalborg.