AKF køber hotellet Herman K på Bremerholm i København. Foto: PR.
AKF køber hotellet Herman K på Bremerholm i København. Foto: PR.

For 141,5 millioner kroner har AKF købt hotellet Herman K, der er indrettet i en tidligere transformerstation på Bremerholm 6 i indre København.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Den tidligere transformerstation gennemgik i 2016-2018 en gennemgribende ombygning og renovering. Hotellet strækker sig over knap 2.200 kvadratmeter og indeholder 31 hotelværelser og -suiter samt en restaurant og en bar.

Sælger er det danske ejendoms- og udviklingsselskab Dansk Ejendoms Management, der er ejet af Frantz Longhi.

Dansk Ejendoms Management købte hotellet i 1917 og også har stået for den omfattende renovering. En renovering, der modtog Renoverprisen af Realdania i 2019:

– Vi er sikre på, at AKF i samarbejde med den lige så dygtige lejer, Bühlmann, vil kunne levere helt unikke gæsteoplevelser, udtaler Frantz Longhi, direktør i Dansk Ejendoms Management.

AKF købte i januar et hotel i Køge, og styrker med købet af Herman K dette segment i ejendomsporteføljen.

Hotelbranchen blev ramt af coronapandemien, men ifølge Ino Dimsits, administrerende direktør i AKF, viser branchen nu positive takter. Derfor betragter han hotelbranchen som en interessant investeringsmulighed.

Hotelbranchen viser igen fremgang. Særligt København oplever i øjeblikket en høj belægningsprocent og en generel tilbagevenden af udenlandske turister. Det er selvsagt meget positivt for branchen. Derfor er vi heller ikke blege for at investere i flere hoteller, og med Herman K er vi glade for at kunne tilføje et spændende kvalitetshotel med en perfekt beliggenhed til porteføljen, fortæller Ino Dimsits.

Herman K har siden den 14. marts 2024 været drevet af hotel- og gastronomikoncernen Bühlmann, der desuden driver otte hoteller i Jylland, herunder Boutiquehotellerne Royal og Villa Provence i Aarhus samt Designhotel Pier 5, Aalborg Airport Hotel og Scheelsminde i Aalborg.

Og selvom AKF overtager ejerskabet af ejendommen, vil driften af Herman K fortsat være på Bühlmanns hænder minimum de næste 15 år.