Visualisering: Arkitema Architects.
Visualisering: Arkitema Architects.

Blandt tre tilbudsgivere blev AP Ejendomme i april 2020 udvalgt af Kolding Kommune til at udvikle en ny bydel med 45.000 kvadratmeter boliger på den 30.000 kvadratmeter store grund ved Kolding Å, hvor kommunens parkeringspladser Riberdyb og Holmsminde ligger.

Nu overvejer pensionskassen ifølge JyskeVestkysten at droppe projektet, som ifølge avisen omfatter 350 boliger.

Gennem de seneste ti år er Kolding Kommune gennemsnitligt vokset med knap 500 indbyggere årligt, og alene i 2022 voksede kommunen med næsten 1.000 indbyggere.

Peter Olsson, direktør i AP Ejendomme, understreger over for JyskeVestkysten, at der er uændret positiv interesse for projektet, og at det ikke har noget med Kolding at gøre, at man nu overveje at droppe byggeriet af de nye boliger midt i byen.

– Det er helt generelt, at byggebranchen er standset op, fordi priserne er eksploderet. Det er ikke for sjov, at vi også har været nødt til at gøre det med mange andre af vores projekter, for vi vil hellere end gerne i gang, siger han til JydskeVestkysten.

Tanken er, at den nye bydel skal forbinde Campusområdet og Kolding Havn med bymidten. AP Ejendomme har sammen med Arkitema Architects arbejdet med udviklingen af projektet.