Udvikler får nej til 88 nye boliger i Sønder Bjert

Politikere vil ikke sende lokalplan for 88 nye boliger i Sønder Bjert i høring. Birch Ejendomme står bag projektet, der ikke realiseres.

En ny lokalplan for et 45.000 kvadratmeter stort areal ved Solvænget og Østerløkke i Sønder Bjert bliver ikke sendt i fire ugers offentlig høring.

Det har politikerne i Udvalget for Plan og Teknik i Kolding Kommune ifølge JyskeVestkysten besluttet.

Det er Birch Ejendomme, der har anmodet om lokalplanen med henblik på at kunne få mulighed for at bygge 80 rækkehuse i klynger og otte parcelhuse i området. Men det bliver der altså ikke mulighed for.

En forudsætning for, at projektet kunne gennemføres var, at Grundejerforeningen Solvænget skulle acceptere, at Birch Ejendomme ville opnå vejret via Solvænget.

Læs også: Kolding Kommune udstykker 62 parcelhusgrunde

Birch Ejendomme har dog ikke været i stand til at få en aftale på plads med den lokale grundejerforening, som skulle sikre vejadgang til området.

– For det andet har vi lyttet til lokalområdet, som gerne vil vokse, men i et fornuftigt tempo, siger udvalgsformand Jakob Ville (V) til JyskeVestkysten.

Forvaltningen afholdt i marts 2023 et uformelt møde med beboere i området. Her gav de fremmødte udtryk for konkret bekymring i forhold til øgede trafikmængder på Solvænget samt en mere generel bekymring for, om landsbyen tilføres for mange boliger på kort tid, fremgår det af referatet fra udvalgsmødet.

Ifølge JyskeVestkysten har Kolding Kommune til gengæld meddelt, at en bebyggelse med maksimalt 30 boliger på et nærliggende areal kan accepteres.