Plejecenter i Køge skal udvides for over 100 millioner

Tredje etape af Køge Nord Plejecenter omfatter 40 plejeboliger og servicearealer. Projektet udbydes i totalentreprise i september 2024.

Køge Nord Plejecenter på Fuglebæk Allé 3 skal udvides for godt 103 millioner kroner.

Det kommunale plejehjem skal udvides med 40 boliger på hver især 65 kvadratmeter for godt 88 millioner kroner.

Dertil kommer servicearealer og centerfunktion samt arealer til det tekniske servicepersonale på i alt 530 kvadratmeter. Det løber op i lidt over 15 millioner kroner.

– Jeg er glad for, at vi nu får endnu bedre plads til borgere, der har behov for ekstra pleje, udtaler borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S), i en pressemeddelelse.

– Køge Nord Plejecenter er et moderne hus med fuld belægning, så vi kender behovet og har fokus på at bygge så godt som muligt i en hastighed, der sikrer, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten.

Der skal nu ansættes en bygherrerådgiver, der skal være med til at udarbejde projektgrundlag og udbudsmateriale, så nybyggeriet kan sendes i EU-udbud i totalentreprise.

I den forbindelse vil kriterier for udvælgelse og tildeling også blive fastlagt i samarbejde med kommunens forvaltninger. Kriterierne skal forbi politikernes bord og godkendes, før udbuddet kan skydes i gang.

Projektet forventes udbudt i totalentreprise i september 2024, og håbet er, at de nye plejeboliger kan stå klar til indflytning i slutningen af 2026.

Tre skitseforslag til projektet er udarbejdet af Rubow Arkitekter, som i begyndelsen af året blev til Nordic Office of Architecture.

Køge Nord Plejecenter er et ganske nyt plejecenter, som i dag huser 32 beboere. Plejehjemmet åbnede i januar 2019.

I Køge Nord er der i øvrigt også planer om at bygge et friplejehjem.

Tidsplan for projektet:

  • Maj 2024: Bygherrerådgivningsaftale.
  • September 2024: Godkendt Skema A og Udbud i totalentreprise.
  • December 2024: Godkendt Skema B og kontrahering.
  • August 2025: Byggestart.
  • Ultimo 2026: Aflevering og ibrugtagning.
  • Medio 2027: Godkendt Skema C og efterfølgende aflæggelse af anlægsregnskab.

Kilde: Køge Kommune.