Sampension køber en del af Hotel Comwell Køge Strand. Foto: PR.
Sampension køber en del af Hotel Comwell Køge Strand. Foto: PR.

Sampension bliver sammen med ejendomsudviklingsselskabet AKF medejer af den ejendom, der huser hotellet Comwell Køge Strand.

Pensionskassen oplyser i en pressemeddelelse, at man har købt en bid af den 7.860 kvadratmeter store ejendom med 127 hotelværelser samt møde-, selskabs- og konferencefaciliteter.

Comwell Køge Strand ligger på en 22.120 kvadratmeter stor grund ned til stranden ved Køge Bugt.

Comwell Køge Strand, tidligere kendt som Hotel Hvide Hus og opført af tømrermester Aage V. Jensen, har siden 1992 været ejet af Aage V. Jensens Fonde.

I starten af 2024 indgik AKF aftale om at overtage ejendommen fra Aage V. Jensen Fonde, og nu har AKF og Sampension altså indgået aftale om, at Sampension indtræder som medejer af ejendommen. På samme tid indtræder Comwell Hotels også i ejerkredsen, oplyses det.

Læs også: De vil udvikle 190.000 kvadratmeter logistikejendomme i Bjæverskov

– Vi ser et medejerskab i Comwell Køge Strand-ejendommen som en rigtig god mulighed for eksponering mod såvel en attraktiv ejendom som en solid og veletableret hoteloperatør. Vi er samtidig glade for at indgå et samarbejde med AKF omkring denne investering og ser gode potentialer for fremadrettet at kigge på andre muligheder sammen, udtaler Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension.

AKF har allerede et eksisterende samarbejde med Comwell og ser ligeledes et godt potentiale for at udbygge samarbejdet med Sampension, fremgår det af meddelelsen.

– I AKF har vi fokus på at indgå attraktive partnerskaber omkring vores investeringer. Vi er derfor også glade for at kunne udvide samarbejdet med Comwell samt indlede et nyt partnerskab med Sampension. Sampension og AKF deler mange fælles værdier, især vores engagement i bæredygtighed og ESG. Vi ser derfor også frem til et langvarigt og givende samarbejde, som vil strække sig ud over hotelerhvervelsen i Køge, siger Ino Dimsits, administrerende direktør i AKF.