Clever åbner hidtil største lynladestation i Aabenraa

Torsdag åbnede Clever sin hidtil største lynladestation, hvor 30 elbiler kan lynlade samtidig. Stationen ligger på Egevej 8 ved motorvej E45.

Torsdag åbnede Clever nemlig sin hidtil største lynladestation på Egevej 8 i Aabenraa.

Lynladestation er designet i et samarbejde mellem Clever og arkitektfirmaet Cobe, og her er det nu muligt for 30 elbiler at lynlade fra 0 til 80 procent på under 30 minutter.

Det skriver ladeoperatøren i en pressemeddelelse.

– Men vi stopper ikke her. Senere på året introducerer vi vores helt nye cafékoncept på stationen, så det også bliver muligt at få en bid mad eller en god kop kaffe, mens bilen lader, siger Mette Nøhr, Chief Experience Officer hos Clever, der er ansvarlig for kundeoplevelsen på Clevers lynladestationer.

Læs også: Clever investerer 1 milliard i ladeinfrastruktur i 2024

Hos Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern, Andel, glæder man sig over datterselskabet Clevers massive udbygning af den danske ladeinfrastruktur, der gør det mere attraktivt at tilbagelægge kilometer i elbiler frem for i benzin- og dieselbiler.

– Det er nu 14 år siden, at Andel etablerede Clever, og jeg er rigtig glad for, at vi har bidraget aktivt til at gøre den danske bilisme langt mere elektrisk og mere klimavenlig. I dag flyder energien fra lynladere, lige fra Skagen i nord til her i det sydlige Danmark. Og er man på farten på Fyn, Sjælland eller Lolland-Falster, er der også god mulighed for hurtig opladning, påpeger Rikke Trikker, der er kommunikationsdirektør i Andel og bestyrelsesmedlem i Clever.

Fakta om den nye lynladestation i Aabenraa

  • Clevers største lynladestation i Danmark med 30 lynudtag.
  • Den første lynladestation, der i løbet af sensommeren får glæde af Clevers nye cafékoncept.
  • Den første lynladestation, der i løbet af sensommeren får glæde af en ny Clever toiletbygning.
  • Mere end 40 procent af lynladestationens areal vil blive udlagt til landskab og biodiversitet.
  • På lynladestationen vil flyvende insekter blive registreret for at give indsigt i, om Clever kan forbedre områdets biodiversitet.

Kilde: Clever.