Kommune får afslag på ansøgning om skæve boliger

Social- og Boligstyrelsen har givet Aabenraa Kommune afslag på ansøgningen om at godkende seks boliger på Kirkepladsen i Aabenraa under mærkningsordningen "Skæve Boliger".

Aabenraa Kommune har søgt om godkendelse af seks boliger på Kirkepladsen i Aabenraa under mærkningsordningen “Skæve Boliger”.

Social- og Boligstyrelsen har givet afslag på ansøgningen, hvilket betyder, at der ikke under mærkningsordningen kan gives tilskud til udgifterne til en social vicevært.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– I første omgang tager vi i Social- og Seniorudvalget afgørelsen fra Social- og Boligstyrelsen til efterretning, og så drøfter vi den i detaljer på vores kommende udvalgsmøde 1. maj, siger Michael Christensen (SF), der er formand for Social- og Seniorudvalget i Aabenraa Kommune.

Læs også: Kommune er klar med strategi for billige boliger

– Vi har dog fortsat et behov for boliger til en udsat målgruppe, og jeg hæfter mig derfor også ved, at boligerne fortsat kan bibeholdes som kommunale boliger inden for almenboligloven.

Social- og Boligstyrelsen har anerkendt Aabenraa Kommunes ønske, men giver blandt andet afslag på ansøgningen, fordi boligerne ikke lever op til bekendtgørelsens krav om adgang for gangbesværede, lige som styrelsen i udgangspunktet heller ikke kan godkende huslejekrav i et niveau over 3.500 kroner om måneden.

Social- og Boligstyrelsen gør i ansøgningssvaret opmærksom på, at tilbuddet om skæve boliger med en social vicevært tilknyttet fortsat kan tilbydes, hvis kommunen selv ejer og driver boligerne.