Fleggaard har sat Hotel og Restaurant Fakkelgaarden til salg. Foto: Nordicals.
Fleggaard har sat Hotel og Restaurant Fakkelgaarden til salg. Foto: Nordicals.

Fleggaard har siden 1992 ejet og drevet Fakkelgaarden i Kollund, der ligger direkte ud til Flensborg Fjord og i en lang årrække har været en af Sønderjyllands og Danmarks førende restauranter. Nu har koncernen sat Fakkelgaarden til salg, fremgår det af en pressemeddelelse fra Nordicals, som skal stå for salget.

– Det er en spændende opgave at skulle finde nye ejere til Fakkelgaarden på vegne af Fleggaardkoncernen. Restauranten har igennem de sidste 30 år været en central del af at placere Sønderjylland på det gastronomiske danmarkskort, fortæller René Damkjær, der er partner i Nordicals Sønderjylland.

Det er ifølge René Damkjær ikke kun udsigten over Flensborg Fjord, der gør Fakkelgaarden attraktiv.

– Når man køber sig ind i Fakkelgaarden, bliver man del af knap 100 års historie. Ejendommen har været et kulturelt samlingssted i grænselandet, og siden Fleggaard-familien i 1992 slog dørene op til Fakkelgaarden har blandt andet franske og danske mesterkokke givet besøgende unikke gastronomiske oplevelser, siger han.

Han tilføjer, at beliggenheden skaber gode rammeforhold for at tiltrække gastroturister.

– Der ligger desuden flere kendte gourmetrestauranter indenfor en snæver radius af Fakkelgaarden. Flere endda med Michelin-stjerner, heriblandt Restaurant Syttende på Alsik Hotel i Sønderborg og Hotel Alter Meierhof på den tyske side af Flensborg Fjord, der har hele to Michelin-stjerner. Rammebetingelserne er derfor gode for at tiltrække både danske og udenlandske gastroturister til området, siger René Damkjær.

Unik investeringsmulighed for danske velhavere

Interesserede investorer kan blive ejere af hotellet og restauranten på knap 2.000 kvadratmeter, der har 26 værelser og suiter.

Ifølge Hans Peter Poulsen, partner hos Nordicals Sønderjylland, er det realistisk, at den kommende ejer bliver en eller flere danske velhavere.

– Når man ser på de danske kvalitetsrestauranter, -badehoteller og -kroer, så er der prominente ejere bag en lang række af stederne. Den kommende ejer af Fakkelgaarden kunne derfor også meget vel være en eller flere danske velhavere, der ser en unik mulighed i at blive de næste ejere af en dansk toprestaurant, siger Hans Peter Poulsen.

Fleggaard familien ser helst, at driften af Fakkelgaarden fortsætter i en eller anden form. Det er dog ifølge Nordicals ikke sikkert, at køberen af Fakkelgaarden selv vil drive stedet.

– Det kan sagtens være at køber eller køberne alene vil være ejendomsinvestor, og overlader driften til en eller flere branchekyndige gastronomer. Vi forventer også at få henvendelser fra personer, der måske har helt andre planer med stedet. De henvendelser bliver naturligvis taget ligeså seriøst, fortæller Hans Peter Poulsen.

Fakkelgaarden har sidste åbningsdag den 30. november 2023, idet hotellet lukker ned mens der arbejdes på at finde nye ejere af stedet.