Danhaus frasælger montageopgaver til Muff Byg

Et af landets største typehusfirmaer, Danhaus, ønsker at fokusere på udvikling af bofællesskaber og andre boligtyper og frasælger derfor aktiemajoritet i montageselskab til Muff Byg i Esbjerg. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

– I 2020 forventer vi at producere 430 huse – 300 af dem til Danmark. Montage af elementerne/husene på grunden er lige så vigtig som at producere de bedste byggeelementer. Det kræver ledelsesmæssigt fokus. Desuden vil jeg gerne koncentrere kræfterne om at udvikle nye boligtyper, udtaler administrerende direktør i Danhaus, Johannes Schmith, om baggrunden for, at han nu sælger Danhaus’ ejerandel i et montagefirma.

Montagefirmaet Danhaus Elementmontage blev startet op for fire år siden og er et vigtigt led i “kæden” med hensyn til at levere de bedste huse til kunderne.

Det er tømrer- og entreprenørvirksomheden Muff Byg fra Esbjerg, der køber Danhaus’ ejerandel i selskabet Danhaus Elementmontage. Den resterende ejerandel vil fortsat være ejet af tømrermester Jakob Skov.

– Den bæredygtige tilgang til moderne byggeri, som Danhaus har, tiltaler mig meget. Den passer perfekt med det, vi kan i vores tømrer- og entreprenørvirksomhed, hvor vi har knap 100 mand ansat. Elementbyggeriet, som Danhaus er en sand mester i, er fremtidens måde at bygge på, så for os er det et fremtidssikret køb, siger ejeren og stifteren af Muff Byg, Jakob Muff.

Johannes Schmith og Jakob Muff ser det nye ejerskab som det perfekte match. Basalt set betyder det, at hver part gør det, som hver part er allerbedst til. De to kender hinanden professionelt fra Esbjerg.

– Vi stoler på hinanden og ved, at begge parter leverer en kvalitet og en ordholdenhed, som bringer det samlede byggeri sikkert i mål. At Jakob Skov fortsat er med i ejerkredsen, sikrer både viden og stabilitet, siger Johannes Schmith og Jakob Muff.

Vigtigt at få lukket hurtigt af

Når fundamentet er støbt til eksempelvis et rækkehus fra Danhaus, så afleveres elementerne om morgenen på byggepladsen, og så skal huset gerne være lukket af inden aften.

– Hele vores produktion ligger i Esbjerg, hvor vi laver byggesæt, komponenter og elementer til husene – uanset om de skal opføres i Danmark, Tyskland eller Rusland. I dag er det Danmark, der er hovedmarkedet, forklarer Johannes Schmith, som lige nu har store byggeprojekter i blandt andet Herning, Birkerød, Frederikssund, Roskilde og Gartnerbyen i Odense for at nævne nogle af de igangværende projekter. Danhaus er også kendt for at projektere og opføre moderne bofællesskaber.