Danica Ejendomme overtager nyopført kontorbyggeri i Aarhus

Danica har nu overtaget en 18.800 kvadratmeter stor kontorbygning ved Europaplads i Aarhus. Aftalen blev indgået i 2021.

I 2021 indgik Danica Ejendomme aftale om at købe en 18.800 kvadratmeter kontorbygning på otte etager ved Europaplads i Aarhus.

Sælgeren er anpartsselskabet Europa Plads, som er ejet af de private investorer Finn Bach Petersen og Poul Kristiansen.

Byggeriet er nu færdigopført, og Danica Ejendomme overtager ejendommen med en købspris i omegnen af 800 millioner kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ved overtagelsen er 80 procent af kontorhuset udlejet med Nykredit som lejer af de øverste to etager, Poul Schmith/Kammeradvokaten med tre etager samt Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma som lejer af én etage – alle på langtidskontrakter.

Der er blot én ledig kontoretage på 1. sal tilbage samt detaillejemål i stueetagen i den centralt beliggende kontorbygning, hvor Meyers driver kantinen for lejerne..

– Vi er meget tilfredse med endelig at overtage denne kontorejendom med en yderst attraktiv placering midt i Aarhus. Vi er samtidig glade for de gode lejere, som er på plads fra dag ét, og som vi ser frem til at samarbejde med, udtaler administrerende direktør i Danica Ejendomme, Michael Nielsen.

Investeringen skal desuden ses om et led i selskabets investeringsstrategi ifølge Michael Nielsen:

– I Danica Ejendommes investeringsstrategi er ét af vores hovedfokus på moderne og fleksible kontorejendomme med attraktive beliggenheder, som samtidig lever op til de bæredygtighedsambitioner, som vi har for vores ejendomsinvesteringer. Vi har fokus på beliggenheder af det, som vi kalder ”fremtidssikrede” placeringer og er overbeviste om, denne ejendom vil bidrage til et attraktivt og langsigtet stabilt afkast til vores kunder i mange år fremover, siger Michael Nielsen.

Danica Ejendomme overtager kontorbygning på Europaplads i Aarhus. Foto: PR.
Danica Ejendomme overtager kontorbygning på Europaplads i Aarhus. Foto: PR.

Et kontorhus med høje bæredygtighedsambitioner

Udviklingsdirektør i Danica Ejendomme, Niels Fribo, har stået i spidsen for det hold, der fra Danicas side har fulgt byggeriet siden aftaleindgåelsen i 2021.

Han udtrykker tilfredshed med det endelige byggeri samt hele forløbet med sælgeren af ejendommen.

Læs også: Advokater flytter i nyt domicil i Aarhus efter voldsom vækst

– Idet det under hele opførelsesfasen har været aftalt, at Danica overtager ejendommen ved færdiggørelse, har der naturligvis været et løbende samspil med sælger. På den måde har vi kunnet få indarbejdet nogle af de idéer og løsninger i huset fra start af, som vi i Danica gerne så. I hele det forløb skal der herfra lyde særlig tak til sælger, totalentreprenør samt de forskellige rådgivere for en konstruktivt proces hele vejen igennem, siger Niels Fribo.

Det forventes, at byggeriet vil opnå en DGNB Guld certificering. Bæredygtigheds-ambitionerne for byggeriet rækker dog videre end det. I slutningen af 2023 blev Danica Ejendomme hædret på Building Green med ”Det Bæredygtige Element – Løsningsprisen” for at gøre en bæredygtig forskel i byggebranchen og medvirke til at gøre byggebranchen grønnere.

Prisen blev givet i forbindelse med genanvendelse og genbrug af materialer ved demonteringen af den Danica-ejede Nauticon-bygning på Sluseholmen i København, hvor mange af materialerne skulle give nyt liv til to konkrete Danica-byggerier. Et af disse byggerier er netop kontorhuset på Europaplads.

– Det giver miljømæssig mening, at materialer genanvendes, frem for at blive bortskaffet. Derfor er vi glade for i samarbejde med sælger og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma at have fundet en måde at genanvende flere af materialerne fra Nauticon-bygningen, så de får nyt liv i Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma nye lejemål i Europaplads-ejendommen. Jeg er stolt af dette resultat, siger Niels Fribo.

Projektet er opført af entreprenørfirmaet Raundahl & Moesby, som også opførte Danske Bank domicilet i Aarhus tilhørende Danica Ejendomme.

Bygningen er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og projekteret af Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma i samarbejde med Luplau & Poulsen Arkitekter.

Ejendommen er opført i natursten i stueplan samt 1.-3 etage, mens de øverste fire etager er bygget med facader i glas og stål.