Dansk Boligbyg bag 100 nye lejligheder i Gentofte

Byggeriet af 101 almene boliger i Ørnegården i Gentofte blev skudt i gang med et tredobbelt spadestik den sidste dag i januar 2023. Dansk Boligbyg står i totalentreprise for opførelsen af de mange nye lejeboliger, som etableres i en firlænget bebyggelse på Ørnegårdsvej.

Boligselskabets formand, Bjørn Petersen (i midten), administrerende direktør i KAB, Jens Elmelund (til højre), og borgmester Michael Fenger (til venstre) tog det første spadestik i forening. Foto: PR.
Boligselskabets formand, Bjørn Petersen (i midten), administrerende direktør i KAB, Jens Elmelund (til højre), og borgmester Michael Fenger (til venstre) tog det første spadestik i forening. Foto: PR.

Det 110 år gamle almene boligselskab AKB, København er bygherre og føjer de 101 nye boliger til de mere end 9.000 lejeboliger, som selskabet i forvejen råder over i København og omegn. Det skriver Dansk Boligbyg i en pressemeddelelse.

Den 31. januar blev byggeriet sat i gang, og projektleder hos KAB Jesper Lindeberg gav i den forbindelse først ordet til boligselskabets formand, Bjørn Petersen:

– Det er en stor fornøjelse for mig, at vi nu begynder på byggeriet af de nye almene boliger her i Gentofte, sagde Bjørn Petersen.

– De nye boliger får med sine fire længer en godt beskyttet gård med plads til tryghed og fællesskab, som er noget, vi lægger stor vægt på i AKB. Jeg er sikker på, at Ørnegården bliver et godt sted – og jeg ønsker Dansk Boligbyg tillykke med projektet.

Flere ungdomsboliger i Gentofte

Efterfølgende fik borgmester Michael Fenger (K) ordet og glædede sig over, at Gentofte med Ørnegården blandt andet får 60 nye ungdomsboliger ud af de i alt 175 nye ungdomsboliger, som frem mod 2025 bliver opført i kommunen, hvor også Bilharziosebygningen kommer til at rumme ungdomsboliger.

– Vi er jo ellers en fuldt udbygget kommune, og når der er ledige arealer, så værner vi normalt om dem til rekreative formål. Men Ørnegården udgør en god løsning med sin beliggenhed, og de kommende beboere kommer til at bo tæt på både motorvejsnettet, offentlig transport og på vores idrætsanlæg, sagde han blandt andet.

Ørnegården kommer til at indeholde 50 ungdomsboliger på 42-45 kvadratmeter, 26 små og billige lejligheder på 42-43 kvadratmeter og 25 familieboliger på 75-83 kvadratmeter.

De 101 boliger etableres i en firlænget bebyggelse på samlet 5.277 kvadratmeter. De fire længer danner en lukket karré med et fælles gårdareal i midten med plads til grønne arealer. Alle boliger får altan ud til gårdrummet.

I totalentreprise bygger Dansk Boligbyg de 101 lejligheder i Ørnegården for AKB, København. Visualisering: H+TNT.
I totalentreprise bygger Dansk Boligbyg de 101 lejligheder i Ørnegården for AKB, København. Visualisering: H+TNT.

KAB er forretningsfører for byggeriet på vegne af AKB.

– Det er dejligt for Gentoftes borgere, at der nu føjes flere mindre lejeboliger til udbuddet her. Og det er vigtigt, at vi har stærke kræfter ombord – både til at realisere byggeriet og efterfølgende til at sikre, at det bliver et godt og trygt kvarter, der skabes i Ørnegården, sagde administrerende direktør Jens Elmelund fra KAB.

Også projektleder Lasse Kromann Gjersøe fra Dansk Boligbyg fik lov til at tage ordet:

– Tak til AKB for tildelingen af entreprisen. 4.168,6 kvadratmeter sandwichfacade, 3.416,8 kvadratmeter huldæk, 824,8 løbende svalegangselementer, 174 L-søjler, 101 badekabiner, 84 altaner, fire teknikhuse, tre skure, to trappeopgange og en elevator, sagde Lasse Kromann Gjersøe fra Dansk Boligbyg blandt andet i sin tale.

Forsamlingen forventes at kunne mødes igen til rejsegilde senere i 2023.

Projekt Ørnegården i Gentofte

Byggeriet starter i januar 2023 og afsluttes medio 2024

Bygherre: Boligselskabet AKB, København

Forretningsfører: KAB

Bygherrerådgiver: Kuben Management

Arkitekter: H+TNT

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg

Ingeniør: OJ Rådgivende Ingeniører

Øvrige rådgivere: AI Arkitekter & Ingeniører samt Munksgaard plus Andersen