Alfix fejrer 60-års fødselsdag. Her er det far og søn, Anders Bertelsen Toft og Torben Carstensen Toft, der er henholdsvis tredje og anden generation i virksomheden. Portrættet er af far og farfar, Hans Carstensen Toft, der grundlagde Alfix i 1963. Foto: Søren Gylling, JFM.
Alfix fejrer 60-års fødselsdag. Her er det far og søn, Anders Bertelsen Toft og Torben Carstensen Toft, der er henholdsvis tredje og anden generation i virksomheden. Portrættet er af far og farfar, Hans Carstensen Toft, der grundlagde Alfix i 1963. Foto: Søren Gylling, JFM.

Alfix har siden 1970 har til huse på På H.C. Ørsteds Vej i Kolding, og inden længe slår de dørene op til 4.400 nye kvadratmeter i form af et DGNB-certificeret distributionscenter og to renoverede lagerhaller. Det skriver fliseklæber-virksomheden i en pressemeddelelse.

Siden grundlæggelsen i 1963 har Alfix haft fokus på udvikling og produktion af produkter som gulvspartelmasse, fliseklæber og facadepuds. Det er stifterens barnebarn Anders Bertelsen Toft, der sammen med sin far Torben Carstensen Toft driver familieforetagendet, der i dag tæller 52 medarbejdere.

– Alfix er som et løg med produkterne i kernen. Flere lag er gennem årene tilført virksomhedens kerneydelser herunder kundeservice, vejledning, leveringssikkerhed og en netværksklub for murere. De seneste 10-15 år har vi så hævet ambitionerne for at bidrage aktivt til den grønne omstilling i byggebranchen, udtaler Anders Bertelsen Toft.

Sidste år blev Kolding-virksomheden Verdensmålscertificeret.

– Strategisk udvalgte Verdensmål og nøje udvalgte delmål danner ramme for vores aktiviteter. Det er en strategi med løbende initiativer og handlinger, som er dybt forankret i alle processer, beslutninger og udviklingen af nye produkter, siger Anders Bertelsen Toft.

– Måske kæmper vi billedligt talt en gang imellem over egen vægtklasse, men som dansk familieejet virksomhed vi vil gerne tage et medansvar for transformationen af byggematerialer i mere bæredygtig retning.

Hos Alfix arbejder man eksempelvis med innovationsprocesser, der har ført til nye og mere fremadskuende produkter og systemer blandt andet med udvikling af CO2-reducerede Plus-produkter i form af innovative og Svanemærkede fliseklæbere. Desuden har Alfix netop introduceret en helt ny støbemasse, der både er CO2-reduceret, og hvor recepten indeholder en mængde procesaffald fra produktionen.

Priser og anerkendelser

I 2021 var Alfix nomineret til Årets virksomhed i Kolding, mens virksomheden i 2012 og 2022 vandt Byggeriets Miljøpris – netop på baggrund af virksomhedens strategiske syn og handlinger inden for bæredygtighed. I juni 2022 var Alfix tilmed en af de 50 danske virksomheder, som blev udnævnt til Børsen Bæredygtig Case.

60 år er en milepæl, og i Alfix er taknemmeligheden er stor for den fortsatte og stigende støtte, som Alfix møder fra leverandører, kunder, slutbrugere og samarbejdspartnere i både Danmark, Sverige og Norge.

– En særlig tak skal gå til vores medarbejdere for deres imponerende og vedvarende bidrag gennem årene – uden dem intet Alfix, afslutter Anders Bertelsen Toft.

Jubilæet skal naturligvis også fejres med en fest, og jubilæumsfesten bliver en fejring for alle medarbejdere og ledsagere i sensommeren.