På den lukkede del af det seneste møde i borgerrepræsentationen i København besluttede politikerne at give ejere af erhvervsejendomme mulighed for forlængelse af hjemfaldspligten med op til 70 år.

Det er en beslutning, der bliver mødt med tilfredshed i FC København.Det skriver selskabet bag klubben, Parken Sport & Entertainment, i en pressemeddelelse.

– Vi har løbende en god og konstruktiv dialog med Københavns Kommune, og vi er glade for, at man også fra politisk side ser Parken som et stort aktiv for københavnerne og danskerne, udtaler direktør Jacob Lauesen fra Parken Sport & Entertainment.

På nuværende tidspunkt skal Parken Sport & Entertainment aflevere Parken på Østerbro tilbage til Københavns Kommune i år 2060 som følge af den hjemfaldspligt, der findes på mere end 1.000 ejendomme i kommunen.

Det har gjort det svært at finde investorer, der er klar til at smide i penge i stadionet, som trænger til en overhaling. Derfor skal den nye aftale fra Københavns rådhus nu granskes grundigt.

– Vil vi naturligvis undersøge mulighederne for at forlænge Parkens hjemfaldspligt til år 2090, udtaler Jacob Lauesen.

Læs også: Ny plan for stort stadion i træ i Hillerød

Han lægger ikke skjul på, at det på ingen måde bliver en gratis omgang for fodboldklubben.

– En eventuel forlængelse vil koste et betragteligt beløb, og vi vil derfor bruge den kommende tid på at sætte os grundigt ind i den konkrete beregningsmodel, der skal benyttes til at udregne prisen for en eventuel forlængelse.

– Det her er et væsentligt skridt i den rigtige retning, men vi kigger fortsat ind i en lang proces, der kræver tålmodighed. Beslutningen er kun lige blevet offentliggjort, så vi kan i sagens natur ikke melde noget konkret ud på nuværende tidspunkt.

– Uafhængigt af beslutningen på rådhuset, vil der dog fortsat ske en masse nyt i Parken, som vi vil fortælle mere om ganske snart, siger Jacob Lauesen.

Parken har aktuelt kapacitet til godt og vel 38.000 siddende tilskuere. I sin nuværende form er det danske nationalstadion opført i 1992, og det betegnes efterhånden som nedslidt.

Desuden har DBU har ytret ønske om, at kapaciteten udvides til 50.000 tilskuere, og tegninger har vist, hvordan Parken kan udvides ved at tage hjørnerne i brug.

Gennem de seneste tre år har FC København også arbejdet på at etablere en såkaldt Fan Village i tilknytning til Parken. I sidste uge kunne fodboldklubben dog melde ud, at man har måttet opgive udviklingen, idet projektet har vist sig ikke at være gangbar i forhold til lokalplan, pladsbehov, sikkerhed, myndighedskrav og Parkens naboer.