Korsør kan få Danmarks første skyskraber

Med sine 45 etager og 150 meter kan Holten Tower i Korsør blive Danmarks første skyskraber, hvis projektet altså realiseres.

Aktuelt er Lighthouse i Aarhus Danmarks højeste bygning, men med sine 150 meter kan bolig- og hotelprojektet Holten Tower i Korsør lige akkurat blive det, som højhuset på Aarhus Ø er otte meter fra at være: Danmarks første skyskraber.

Det er SN.dk, der afslører detaljerne i projektet.

Ifølge avisen skal det 45 etager høje tårn rumme et hotel, 30 lejligheder, en restaurant, en café og en udsigtsplatform.

Tårnet skal bygges over for Korsør Station, og det vil omfatte 26.770 kvadratmeter. Dertil kommer en parkeringskælder på 2.920 kvadratmeter, en konferencebygning på knap 1.200 kvadratmeter, en boutique på samme størrelse, en receptionsbygning på godt 800 kvadratmeter og en bygning med “sleep capsules” på knap 1.200 kvadratmeter, skriver SN.dk.

Sådan kan en lejlighed i Holten Tower komme til at se ud.
Sådan kan en lejlighed i Holten Tower komme til at se ud. Visualisering: M2+.

Bag projektet står Henrik Holten Hansen, men de 30 mennesker, som køber en lejlighed i tårnet, skal stå for driften af alle tårnets faciliteter.

– Der bliver tale om en selvgroet forening. Altså står der ikke en udlejer eller et boligselskab bag. De bliver de 30 ejere, som går sammen i en forening. Foreningens bestyrelse kommer så til at stå for både opførelsen af byggeriet og efterfølgende for de forskellige faciliter som for eksempel hotel, restaurant og udsigtsplatform, fortæller Henrik Holten Hansen til SN.dk.

Han fortæller videre, at der efter planen indrettes hotel på nederste 12 etager, mens der etableres én lejlighed per etage på de næste 30 etager. Hver lejlighed bliver omkring 600 kvadratmeter stor.

– Vi er i dialog med en række potentielle købere, der både har pengene og kan se en mulighed i projektet. Ud fra de tilkendegivelser vi har nu, ser det ud til, at projektet kan lykkes, siger Henrik Holten Hansen til SN.dk.

Der findes ikke en officiel definition på en skyskraber, men halvofficielt opererer man i USA og Europa med en grænse ved minimum 150 meters højde.