René Kræmer, direktør for byggeri, WSP Danmark, Christian Trøst Rasmussen, Kriminalforsorgen, Per Christensen, Administrerende direktør, WSP Danmark, Julie Petersen, Kriminalforsorgen og Charlotte Sørensen, Kriminalforsorgen. Foto: PR.
René Kræmer, direktør for byggeri, WSP Danmark, Christian Trøst Rasmussen, Kriminalforsorgen, Per Christensen, Administrerende direktør, WSP Danmark, Julie Petersen, Kriminalforsorgen og Charlotte Sørensen, Kriminalforsorgen. Foto: PR.

WSP bliver ansvarlig for samtlige ingeniørfag på den kommende arrest i Slagelse. Den rådgivende ingeniørvirksomhed har vundet opgaven sammen med fire underleverandører. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Holdet består af arkitekterne Friis & Moltke og JJW Arkitekter, som er ansvarlige for bygningsarkitektur og indretning, landskabsarkitekterne SLA og tværfaglig sikringsekspert Hollingsworth Pack.

– I WSP er vi meget stolte over at være valgt som totalrådgiver og har lagt vægt på at kunne tilbyde en totalrådgiverorganisation med høj erfaring indenfor de sikringsmæssige områder, som hører til en arrest. Ordet “sikker” er her et nøgleord, da vi gerne vil være med til at lede en sikker projektgennemførelse af en sikker arrest i Slagelse, udtaler René Kræmer, der er divisionsdirektør for Byggeri hos WSP Danmark.

Den nye arrest i Slagelse skal være arbejdsplads for uniformeret, civilt og administrativt personale med plads til 400 varetægtsfængslede. Den forventes at stå færdig i 2029.

– Vi glæder os til at komme i gang med det spændende projekt, som giver os mulighed for at bygge videre på den erfaring og ekspertise, vi har fra tilsvarende projekter, blandt andet fængslet Enner Mark i Horsens og Anstalten i Nuuk, udtaler Anders Christian Bregnballe, markedsdirektør og partner hos Friis & Moltke.

Læs også: Nyt fængsel kan være på vej i Viborg

Opgaven består i at etablere en tidssvarende arrest til de varetægtsfængslede med moderne forhold og flere beskæftigelsesaktiviteter som storkøkken, undervisningslokaler, vaskeri, bibliotek og besøgsfaciliteter.

– Vi glæder os meget til samarbejdet med Kriminalforsorgen og de øvrige rådgivere i projektteamet. En af kerneopgaverne i den nye arrest er at skabe tidssvarende forhold for de varetægtsfængslede. Her ser vi frem til at byde ind med vores friske erfaringer fra opførelsen af den nye Særligt Sikrede Retsbygning ved Vestre Fængsel, hvor sikkerhed også var et centralt tema, siger Katja Viltoft, partner JJW Arkitekter.

Den nye arrest skal bygges på en stor grund i udkanten af Slagelse. Omkring bygningerne skal der skabes grønne områder.

– For os i SLA er det ambitionen at skabe en ny form for natur omkring den nye arrest i Slagelse. En natur som øger biodiversiteten og som også håndterer de funktionelle krav til sikring, siger partner og tegnestuechef i SLA, Karsten Thorlund.

Ifølge udbudsmaterialet forventes projektet at løbe op i 1,5 milliarder kroner.