Projektet Gateway omfatter et højhus på 127 meter ved Storebæltsbroen i Korsør.
Projektet Gateway omfatter et højhus på 127 meter ved Storebæltsbroen i Korsør.

Holten Tower i Korsør kan med sine 150 meter og 45 etager blive Danmarks første skyskraber. For en uges tid siden blev sløret for projektet løftet af SN.dk, og avisen kan også fortælle, at et andet højtragende projekt fortsat er på tegnebrættet.

Ingeniør og arkitekt Sven Heiner er idémanden bag projektet Gateway, der omfatter 107.000 kvadratmeter med hotel, kunstmuseum, teater- og koncertsal, boliger, erhverv, butikker og præsentation af seværdigheder på Sjælland for turister, skriver SN.dk.

Projektet med et højhus på 127 meter lever ifølge avisen i bedste velgående, selvom det efterhånden har et par år på bagen.

– Gateway er på ingen måde lagt i mølposen. Vi har positive interesse-tilkendegivelser fra de nødvendige investorer, men inden der indgås endelig aftale, er der nogle konditioner der skal på plads. Herunder blandt andet at få en interesse-tilkendegivelse fra en af de helt store aktører vi satser på at få ind i vores projekt. Nemlig et internationalt kendt kunstmuseum, siger Sven Heiner til SN.dk.

Og ambitionerne fejler absolut intet. Man har således rettet henvendelse til kunstmuseet Louvre i Paris i håb om at få en afdeling af det verdenskendte museum i Korsør.

SN.dk skriver desuden, at Gateway-projektet til samlet omkring 2 milliarder kroner er baseret på, at tårnet skal opføres og drives af et privatejet konsortie med flere investorer, som gerne må være internationale.

Ud over Sven Heiner består projektgruppen af selskabet Fjerring, Agreement Consulting, Afry og Skælskør Arkitekterne samt flere vestsjællandske erhvervsnavne.