Administrerende direktør i Freja Ejendomme, Christina Jørgensen (til venstre), og bæredygtighedschef Ninette Mahler Alto. Foto: Kontraframe.
Administrerende direktør i Freja Ejendomme, Christina Jørgensen (til venstre), og bæredygtighedschef Ninette Mahler Alto. Foto: Kontraframe.

I dag har Ninette Mahler Alto sin første arbejdsdag hos Freja Ejendomme, hvor hun tiltræder i en nyoprettet stilling som ny bæredygtighedschef.

Det skriver statens ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

– Ninettes høje faglighed i kombination med både stort drive og netværk i branchen betyder, at vi sammen virkelig kan accelerere den grønne dagsorden, siger Christina Jørgensen, administrerende direktør i Freja Ejendomme.

Bæredygtighed udgør ifølge Freja Ejendomme en central del af selskabets strategi i de kommende år, og Ninette Mahler Alto skal stå i spidsen for at sikre bæredygtig byudvikling i tæt samarbejde med ejendomsselskabets projektudviklere.

Det betyder blandt andet et øget fokus på omdannelse af eksisterende byggeri og genanvendelse af byggematerialer.

Samtidig kommer Ninette Mahler Alto til at arbejde med udviklingen af det tidlige byliv i nogle af Freja Ejendommes større og længerevarende udviklingsprojekter. Et område der ligeledes udgør en central del af Freja Ejendommes strategi for de kommende år.

Her skal hun bygge videre på de erfaringer, Freja Ejendomme sammen med partnere allerede har gjort sig inden for tidligt byliv i forbindelse med udviklingen af henholdsvis Jernbanebyen i København og Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund.

– Jeg glæder mig utrolig meget til at arbejde med denne brede portefølje af ejendomme, som spænder fra politistationer og sygehuse til historiske og fredede kulturperler. Men de har alle til fælles, at de skal udvikles og skifte funktion med bæredygtige og langtidsholdbare løsninger for øje, udtaler Ninette Mahler Alto.

Hun kommer fra en stilling som bæredygtighedschef hos Pihl Koncernen og fungerer i dag desuden som bestyrelsesmedlem i Velfærdsfonden.