Smurfit Kappa flytter ind i Vision Park i Kolding. Foto: PR.
Smurfit Kappa flytter ind i Vision Park i Kolding. Foto: PR.

En af verdens største emballageproducenter, Smurfit Kappa, flytter ind i Vision Park ved Kolding. Dermed sætter Vision Properties, der er ejet af Lars Larsen Group og Schou Family Invest, gang i anden etape af erhvervsområdet.

De første 100.000 kvadratmeter lager er allerede delvist taget i brug af Schou Company og forventes helt færdige i slutningen af 2023. Byggerierne i Vision Park opføres til DNGB Guld.

Ifølge en pressemeddelelse fra emballage-giganten, har Smurfit Kappas websalg af papemballager været stærkt stigende de seneste år. Koncernens lager af standardvarer på Platinvej i Kolding blevet for lille og utidssvarende.

– Vi har brug for mere plads og mulighed for at udvide yderligere, udtaler Smurfit Kappas skandinaviske salgs- og marketingsdirektør, Ole Isaksen.

– Vision Park har en ideel, central beliggenhed for os med nem adgang til motorvej i alle retninger. Dertil kommer, at det er helt nyopførte, moderne og regulære lokaler med alle de nødvendige faciliteter.

LÆS OGSÅ: STORT LOGISTIKPROJEKT I KOLDING KLAR TIL UDLEJNING

Ole Isaksen tilføjer, at flytningen til Vision Park også skal tages som et udtryk for en stærk tro på fremtiden hos Smurfit Kappa, der har 48.000 medarbejdere fordelt på 356 afdelinger i 35 lande.

Hos Vision Properties, der står bag de store byggerier i Vision Park, glæder administrerende direktør Jens Bolding Jensen til at byde Smurfit Kappa velkommen i parken.

– Det betyder, at vi nu helt efter planen går ind i fase 2 i udviklingen af Vision Park. Fase 1 og de 100.000 kvadratmeter har hele tiden været øremærket til Schou Company, som dermed samler alle sine aktiviteter i parken. I fase to opfører vi i første omgang 20.000 kvadratmeter til udlejning til andre virksomheder, og Smurfit Kappa har lejet de første 5.000, fortæller han.

Schou Company er, ligesom Vision Properties, en del af Schou-koncernen, der er Nordeuropas største leverandør inden for isenkram, havemøbler og gør-det-selv-produkter til hus og have.