Heimstaden bag 56 nye boliger i Kolding

Heimstaden vil ombygge Sydbanecentret og opføre 56 nye boliger i karréen mellem Sydbanegade, Karolinegade og Haderslevvej i Kolding.

Heimstaden ejer det meste af bebyggelsen i karréen mellem Karolinegade, Haderslevvej og Sydbanegade i Kolding, og det svenske ejendomsselskab har store planer for udvikling af området, hvor der blandt andet skal bygges 56 nye boliger. Projektet kræver dog en ny lokalplan, og den proces har politikerne i Plan- og Teknikudvalget besluttet at sætte gang i. Det skriver JyskeVestkysten.

– Det kan tilføre området noget godt. Vi synes jo ikke, at bygningen i Sydbanegade er pæn at se på, og bare det at få pillet glashjørnet ned vil gøre godt. Det ser i det hele taget trist ud i området i øjeblikket, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Jakob Ville (V), til Jydskevestkysten.

Som en del af projektet vil den eksisterende bygning langs Sydbanegade, der tidligere er kendt som Sydcentret, blive ombygget med delvis nye funktioner, hvor erhvervslejemål på 1. og 2. sal omdannes til 36 boliger. De eksisterende erhvervslejemål i stueetage og boliger på 3. sal fastholdes.

Desuden skal der bygges 20 boliger og etableres et opholdsareal på en del af det nuværende parkeringsdæk. Boligerne fordeles på to etager, så den samlede bygning inklusive erhverv i stueetage bliver tre etager høj.

Den eksisterende glasbygning på hjørnet af Sydbanegade og Haderslevvej fjernes for at give plads til ny forplads og adgangsvej for gående til bebyggelsen.

De eksisterende butiks- og boligejendomme langs Haderslevvej og beværtninger langs Karolinegade bliver der til gengæld ikke pillet ved.

Heimstaden ejer alle ejendommene mellem Karolinegade, Haderslevvej og Sydbanegade inden for lokalplanområdet på nær to værtshuse langs Karolinegade.

Projektet omfatter blandt andet det gamle mejeri på Haderslevvej 1. Bygningen inklusive baghuset er bevaringsværdigt og ønskes ombygget til boliger på 1. og 2. sal, mens erhverv bevares i stueetagen.

Der er aktuelt 218 parkeringspladser i området. I forbindelse med projektet nedlægges 55 parkeringspladser på parkeringsdæk og 28 parkeringspladser på brodæk, så der i området vil være 135 parkeringspladser.