Henning Jensens Plads klar til indvielse

Henning Jensens Plads på Stigsborg i Nørresundby, hvor karrieren tog sin start, indvies den 17. august. En bronzeskulptur af fodboldikonet afsløres.

Den 17. august 2023 åbner Henning Jensens Plads på Stigsborg, og det markeres med et særligt arrangement, der har til formål at hylde og minde foldboldikonet, som har dybe rødder i Nørresundby. Datoen er ikke helt tilfældig. Den markerer dagen Henning Jensens, hvor fodboldlegenden ville være fyldt 74 år.

Det skriver udviklingsselskabet bag den nye bydel, Stigsborg P/S, i en pressemeddelelse.

Henning Jensens Plads får en central placering i Stigsborg-bydelens første etape, som er i det område, hvor Nørresundby Boldklub i sin tid havde klubhus, stadion og træningsbaner – og således også der, hvor Henning Jensen startede og sluttede sin imponerende karriere.

– Indvielsen af Henning Jensens Plads har efterhånden været længe undervejs, og derfor er vi glade for, at datoen nu nærmer sig, hvor Henning Jensen kan få sin fortjente hyldest på Stigsborg. Vi har oplevet en enorm opbakning i forbindelse med tilblivelsen af pladsen, og derfor er vi nu mere end klar til, at forberedelserne kulminerer den 17. august, hvor pladsen officielt åbnes, lyder det fra Anton Hessellund, direktør i Stigsborg.

Fodboldspiller Henning Jensen får sin egen plads på Stigsborg i Nørresundby. Foto: Stigsborg P/S.
Fodboldspiller Henning Jensen får sin egen plads på Stigsborg i Nørresundby. Foto: Stigsborg P/S.

Den 17. august kan byens borgere samt fodboldentusiaster fra nær og fjern således være med til at hylde og mindes byens og hele Danmarks stjernespiller, når Henning Jensens Plads officielt indvies, og en figurativ bronzeskulptur af fodboldspilleren afsløres.

På dagen kan man desuden se frem til ”stadionplatter”, tale af Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen (S), besøg af tidligere fodboldspiller og træner Poul Erik ”Pylle” Andreasen samt af den italienske kunstner Franco Turchi, der står bag bronzeskulpturen.

LÆS OGSÅ: NY BYPARK PÅ STiGSBORG FORVENTES FÆRDIG I 2026

– Vi håber, at vi får et rørende og minderigt gensyn med vores lokale fodboldikon, samt at vi får nogle hyggelige og fornøjelige timer sammen. Det er vores ønske og forhåbning, at Henning Jensens Plads på Stigsborg bliver et naturligt sted for byens beboere. Et samlingspunkt, hvor stier og veje krydses, og hvor man kan sidde i eftertænksomhed og nyde udsigten over den nye byfælled, Naturparken og Limfjorden mod Aalborg, siger Peer Kierstein Nielsen, der er en del af initiativgruppen bag Henning Jensens Plads.

Fodboldspiller Henning Jensen får sin egen plads på Stigsborg i Nørresundby. Foto: Stigsborg P/S.
Fodboldspiller Henning Jensen får sin egen plads på Stigsborg i Nørresundby. Foto: Stigsborg P/S.

Henning Jensen startede sin karriere i Nørresundby, før han skiftede til Borussia Mönchengladbach i 1972. Udlandseventyret tog ham også forbi anerkendte klubber som Real Madrid og Ajax Amsterdam, hvor han nåede at vinde mesterskaber for alle tre klubber, før han vendte hjem til Danmark og spillede for AGF og Nørresundby igen.

Henning Jensen var og er stadig den første seriespiller til at blive udtaget til det danske landshold. I 1972 blev han dermed udtaget som den lavest rangerede fodboldspiller, der nogensinde har optrådt for det danske fodboldlandshold. En rekord, der stadig er aktuel i dag.

Indvielsen af Henning Jensens Plads arrangeres i et samarbejde mellem initiativgruppen tilknyttet Nørresundby Forenede Boldklubbers Venner, Aalborg Kommune og Stigsborg P/S.

Indvielse af Henning Jensens Plads den 17. august 2023

  • Klokken 15.00 bydes de første 1.000 fremmødte på en ”stadionplatte”, mens Henning Jensens ”husorkester” Giro 413 begynder opvarmningen.
  • Klokken 15.30 Byens tale ved borgmester Lasse Frimand Jensen.
  • Sportens tale ved en kendt fodboldpersonlighed fra ind- eller udland.
  • ”Pyndts samtalesalon” med tidligere fodboldspiller og træner Poul Erik ”Pylle” Andreasen om vennen, fodboldspilleren og mennesket Henning Jensen.
  • ”Pyndts samtalesalon” med den italienske kunstner Franco Turchi.
  • Initiativgruppens tale, herunder afsløring af skulpturen og overdragelsen af kunstværket til Aalborg Kommune.

Kilde: Stigsborg P/S.