HHM bygger boliger i Herlev for Skanska

I januar 2023 begynder totalentreprenør HHM opførelsen af Hørkær Have i Herlev for Skanska. Byggeriet omfatter 264 nye lejeboliger.

Skanska investerer 529 millioner kroner i byggeriet af 264 lejeboliger i projektet Hørkær Have i Herlev. Gennem de sidste 18 måneder har Skanska og HHM samarbejdet om projektet, oplyser totalentreprenøren i en pressemeddelelse.

– I HHM ser vi meget frem til at fortsætte det gode samarbejde med Skanska. Vi har et åbent, tillidsbaseret samarbejde, og så er det en styrke, at vi begge har et stort fokus på at skabe et sikkert arbejdsmiljø. Samtidig deler vi de samme visioner om at opføre gode og sunde boliger i høj kvalitet, til gavn for de kommende beboere, udtaler Peter Carstensen, direktør i HHM.

Hørkær Have omfatter samlet godt 22.700 kvadratmeter. Selve bygningen bliver en U-formet karré, hvor bygningerne veksler i højden fra seks til elleve etager. Her vil godt 500 beboere få nye, energivenlige boliger med enten altan eller terrasse. Uden om karréen vil der blive etableret 264 parkeringspladser, hvoraf 44 vil være til elbiler med lademulighed.

Hørkær Haver får flere forskellige typer af lejligheder, der er interessante for singler, børnefamilier og seniorer.

HHM bygger boliger i Herlev for Skanska. Visualisering: C.F. Møller Architects.
HHM bygger boliger i Herlev for Skanska. Visualisering: C.F. Møller Architects.

De kommende beboere kan vælge lejligheder på mellem to og fem værelser, og der er lagt særligt vægt på at etablere mindre lejligheder på 50 til 95 kvadratmeter, som er meget efterspurgte i området.

Den gennemsnitlige lejlighedsstørrelse bliver på 85 kvadratmeter. Alle lejligheder får enten altan eller terrasse, oplyser Skanska.

– Der er fortsat stor efterspørgsel på lejeboliger, så derfor sætter vi gang i byggeriet af Hørkær Have på et tidspunkt, hvor flere i branchen forholder sig afventende. Det er et lidt udfordret marked, men der er en stærk interesse for nybyggede og energivenlige lejeboliger centralt i Herlev, udtaler Kristian Møller Petersen, der er projektudviklingschef for Skanskas boliger.

Byggeriet er tegnet af C.F. Møller Architects med WSP som rådgivende ingeniør. Byggeriet er delt op i tre etaper, og den første etape går i gang i januar 2023. Hele byggeriet skal stå færdigt i sommeren 2025 og certificeres til DGNB Guld.