Himmerland Boligforening klar med almene boliger i Sofiendal Enge i 2025

Himmerland Boligforening står bag et projekt med 50 almene boliger i udviklingsområdet Sofiendal Enge i Aalborg. Boligerne ventes færdige i 2025.

Himmerland Boligforening er på vej med et nyt byggeri, der bliver den første almene boligafdeling i udviklingsområdet Sofiendal Enge i det sydlige Hasseris. Boligforeningens direktør, Ole Nielsen, håber på byggestart i begyndelsen af 2024, så boligerne vil kunne tage imod de første beboere i slutningen 2025. Det skriver boligforeningen i en pressemeddelelse.

– Vi er stolte over at kunne bidrage med mere diversitet til området med de første almene lejeboliger. Vi skal i alt bygge 50 familieboliger, og derudover vil der blive opført en række etage- og tæt-lave lejeboliger med en privat investor som bygherre, udtaler Ole Nielsen.

For Himmerland Boligforenings vedkommende omfatter projektet otte boliger på cirka 80 kvadratmeter, 38 boliger på omkring 90 kvadratmeter og fire fireværelses boliger på cirka 105 kvadratmeter.

– Afdelingens bygninger bliver opført omkring en stor grønning som det samlende midtpunkt, og de får alle umiddelbar adgang til et privat udendørs opholdsareal enten i form af egen have, terrasse, altan, taghave eller tagterrasse, siger Ole Nielsen.

Himmerland Boligforening vil bygge 50 almene boliger i Sofiendal Enge i Aalborg for 100 millioner kroner. De ventes klar til indflytning i 2025. Foto: PR.
Himmerland Boligforening vil bygge 50 almene boliger i Sofiendal Enge i Aalborg for 100 millioner kroner. De ventes klar til indflytning i 2025. Foto: PR.

Også i valget af byggematerialer bliver der tænkt i den nye afdelings nærhed til det grønne, idet facaderne primært vil bestå af tegl som blankt, vandskuret eller pudset murværk, træ og natursten. På mindre flader bliver der suppleret med kontrastfulde farvevalg og begrønning med planter, skriver Himmerland Boligforening.

– Uanset om vi taler enlige, unge familier, enlige forsørgere eller seniorer, er der aktuelt god efterspørgsel efter boliger i den størrelse, med den disponering og med den beliggenhed, som vi vil kunne tilbyde i Sofiendal Enge. Man må i den forbindelse ikke glemme, at fremtidens billige boliger ikke mindst findes inden for den almene sektor – og at de skal bygges nu, hvis vi skal have glæde af dem i takt med det stigende behov over de kommende år, udtaler Ole Nielsen.

Læs mere om boligprojektet her.