Hornbæk Hospital solgt til Copi Group

Copi Group køber Hornbæk Hospital med henblik på at udvikle et "badehotel i særklasse". EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget for Freja Ejendomme.

Freja Ejendomme satte den Hornbæk Hospital til salg i offentligt udbud 2. september sidste år. Siden har der været en overvældende interesse fra en lang række interesserede investorer, skriver statens ejendomsselskab, som har solgt ejendommen til Copi Group, der vil udvikle et badehotel. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Undervejs i forløbet blev udbudsperioden forlænget fra den 15. november 2022 til den 31. januar 2023, fordi politikerne i Helsingør Kommunes By-, Plan- og Trafikudvalg i begyndelsen af oktober besluttede at arbejde videre med et nyt plangrundlag, hvor fokus blev rettet væk fra boliger og over mod hoteldrift med en aktiv stueetage med publikumsorienterede funktioner.

Peter Julius Jensen, der er partner og investeringsdirektør i Copi Grup, ser frem til at komme i gang med at omdanne sygehusbygningerne til badehotel.

– Vores vision er at bringe den ikoniske bygning tilbage til dens oprindelige udtryk og funktion som badehotel. Vi ønsker at skabe et badehotel, der kan fungere som frirum og pusterum for de lokale i området, samt turister fra ind- og udland. Projektet skal rumme et fem-stjernet badehotel med en aktiv og udadvendt stueplan med restaurant og spa-område. Projektet realiserer vi i samarbejde med en kendt og veletableret hoteloperatør. Vi ønsker, at hotellet skal bidrage til at binde Hornbæk by sammen med havnen og vandet samt skabe liv og aktivitet i området hele året rundt, udtaler han.

Copi Group har købt Hornbæk Hospital med henblik på at omdanne ejendommen til badehotel. Foto: Esoft.
Copi Group har købt Hornbæk Hospital med henblik på at omdanne ejendommen til badehotel. Foto: Esoft.

Ejendommen blev oprindeligt opført i 1935 som Hornbæk Badehotel og lagde hus til Hornbækrevyen, der havde Stig Lommer som direktør.

Siden midten af 1950erne har bygningen fungeret som hospital og i dag huser den Rigshospitalets Klinik for Rygmarvsskader, som forventer at flytte til nye fysiske rammer ved Glostrup Hospital til sommer.

Hos Freja Ejendomme, som har solgt ejendommen, er der ligeledes glæde at spore.

– På trods af flere gode projekter fra de bydende teams, så er vi overbeviste om, at vi har valgt den helt rigtige køber til denne helt unikke ejendom. Vi håber, at Copis projekt i Hornbæk vil blive et attraktivt landmærke, som kan skabe stolthed og glæde, samt bidrage med nyt liv og aktivitet året rundt. Jeg glæder mig til at følge projektets realisering, fortæller Christina Jørgensen, administrerende direktør i Freja Ejendomme.

Hornbæk Hospital indeholder i dag 5.442 kvadratmeter fordelt på tre-fire etager, tårn- og tagbygninger samt delvis udnyttet kælder. Der er i dag indrettet diverse konsultations- og behandlingsrum til patienter samt personalerum, lægekonsultationer, venterum og produktionskøkken. Hospitalet forbliver i drift indtil fraflytning senere i 2023.

Copi Group har købt Hornbæk Hospital med henblik på at omdanne ejendommen til badehotel. Foto: Esoft.
Copi Group har købt Hornbæk Hospital med henblik på at omdanne ejendommen til badehotel. Foto: Esoft.

I den vestlige ende af bygningen er der indrettet svømmehal med varmtvandsbassin til genoptræning og behandling af patienter samt dertilhørende omklædningsrum. På bagsiden af bygningen er der en stor udvendig tagterrasse ovenpå stueetagens store gymnastiksal.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har forestået salget på vegne af Freja Ejendomme.

– Vi har tydeligt kunnet mærke, at det er en ikonisk ejendom med et stort udviklingspotentiale for den kommende investor. I en stor, spændende sag som denne har vi således oplevet en kæmpe interesse fra vores store netværk af danske og også rigtig mange internationale investorer, udtaler Flemming Buhl, Head of Capital Markets og partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

For et par måneder siden købte Copi Group en markant ejendom i København for 169 millioner kroner.